Fudbal

"Obećavam da ću u budućnosti biti puno oprezniji"

Iako je učestvovao na ultradesničarskom skupu u Poljskoj: Marčinjak ipak sudi finale Lige šampiona

Poljski sudija Simon Marčinjak ipak će suditi finale Lige šampiona u kojem će se u sljedeću subotu za titulu boriti Mančester siti i Inter, objavila je UEFA, nakon što se javno izvinio zbog učešća na ultradesničarskom skupu u Poljskoj.

Iako je učestvovao na ultradesničarskom skupu u Poljskoj: Marčinjak ipak sudi finale Lige šampiona Foto: Refereeing world
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi UEFA, a prenosi BBC, Marčinjak se našao u centru skandala pošto je u ponedjeljak bio gost na ultradesničarskom skupu „Everest“ u Poljskoj.

Arbitar koji je sudio finale Svjetskog prvenstva u Kataru i čovjek koji je određen da sudi finale Lige šampiona govorio je na mitingu koji je organizovao Slavomir Mencen, lider Konfederacijske stranke poznate po motu „Mi smo protiv Jevreja, homoseksualaca, abortusa i Evropske unije“.

UEFA-u je o njegovom učešću obavijestila poljska antirasistička organizacija “Never Again”, poslije čega je evropska kuća fudbala pokrenula internu istragu.

Utvrđeno je da su sve optužbe tačne, a objavljeno je da je istraga završena i da je Marčinjak obaviješten o svemu. On je UEFA-i poslao pismo izvinjenja koje je ova organizacija objavila na službenoj stranici.

“Nadam se da će ova poruka doći do onih koji su sa pravom bili šokirani i razočarani mojim učešćem na eventu ‘Everest’ u Katovicama. Želim da izrazim najdublje izvinjenje zbog uznemiravanja i štete koje je moje učešće donijelo”, rekao je Marčinjak.

Tvrdi da je bio prevaren i da nije znao motive o stvarnoj pozadini ovog događaja i organizacija sa kojima je on povezan.

“Nisam imao pojma da je riječ o ultradesničarskoj organizaciji. Da sam znao o čemu je riječ, kategorički bih odbio bilo kakav poziv”, naveo je u svom obraćanju Marčinjak.

Marčinjak je rekao da su vrijednosti koje taj pokret promoviše u potpunosti suprotne njegovim uvjerenjima .

“ Najiskrenije žalim što sam učestvovao u tome i još jednom se izvinjavam. Ja podržavam i dijelim sve vriednosti koje UEFA promoviše i one su temelj moje ličnosti i svega onoga čime se bavim.

Uvijek sam bio među prvima u borbi protiv diskriminacije u fudbalu, a u mojoj rodnoj zemlji čak i prvi. Obećavam da ću u budućnosti biti puno oprezniji i pažljiviji oko toga na čije pozive odgovaram i prihvatam sve posledice i kazne zbog mojeg ponašanja“, napisao je Marčinjak.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.