Politika

Zapošljenima u Turističkoj organizaciji Budve isplaćene aprilske zarade

I Kuljača okrenuo leđa Božoviću

Interesantno je da je Kuljača odluku o isplati aprilskih zarada zapošljenima donio isti dan kada je predsjednik budvanskog lokalnog parlamenta Nikola Jovanović medijima uputio saopštenje kojim se prenosi izjava Kuljače u kojoj on, između ostalog, navodi kako je turistička sezona u Budvi ugrožena sve dok se predsjednik te opštine nalazi u pritvoru i tvrdio kako Božović ima njegovu punu i bezrezervnu podršku

I Kuljača okrenuo leđa Božoviću Foto: Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Zapošljenima u Turističkoj organizaciji Budve u četvrtak su isplaćene aprilske zarade, čime se i direktor tog opštinskog javnog preduzeća iz reda Demokratskog fronta Nemanja Kuljača svrstao na stranu onih koji odbijaju da slijede neformalni plan lokalnog odbora Demokratskog fronta da se uprava tog grada drži u blokadi dok se pritvorenom gradonačelniku Milu Božoviću ne omogući da se, od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje narkotika, brani sa slobode.

Ovu informaciju Pobjedi je u kratkoj izjavi potvrdio i Kuljača ne želeći da obrazlaže zašto se odlučio na takav korak.

Kuljača je rekao da se nalazi u Beogradu i da je za bilo kakve izjave spreman tek nakon što se vrati sa puta.

Interesantno je da je Kuljača odluku o isplati aprilskih zarada zapošljenima donio isti dan kada je predsjednik budvanskog lokalnog parlamenta Nikola Jovanović medijima uputio saopštenje kojim se prenosi izjava Kuljače u kojoj je on, između ostalog, naveo kako je turistička sezona u Budvi ugrožena sve dok se predsjednik te opštine nalazi u pritvoru i tvrdio kako Božović ima njegovu punu i bezrezervnu podršku.

Kuljača je odlukom da službenicima TO Budva isplati zarade za prethodni mjesec postao drugi direktor budvanskog javnog preduzeća iz reda Demokratskog fronta koji se oglušio o neformalnu naredbu Božovićevih najbližih saradnika da se plate ne isplaćuju kako bi se, preko zapošljenih, izvršio pritisak na Specijalno državno tužilaštvo da se pritvorenom Božoviću omogući da se brani sa slobode.

Prethodno je to učinio i vršilac dužnosti Mediteran reklama Nikola Kažanegra široj javnosti poznat kao jedan od učesnika incidenta koji se u februaru dogodio u

Budvi kada je, zajedno sa svojim ocem Ognjenom i stricem Mladenom, pretukao dvojicu mladića koji su u hotelu „Mogren“ pjevali crnogorske patriotske pjesme.

Pobjeda je u jučerašnjem izdanju ekskluzivno objavila da porodica Kažanegra, čiji se pojedini članovi u policijskim spisima vode kao bezbjednosno interesantne osobe, čine jedan od tabora unutar lokalnog odbora Fronta koji je okrenuo leđa Božoviću.

Povod za to je, prema našim saznanjima, upravo incident u hotelu „Mogren“, odnosno odluka Božovića da, nakon tog događaja, ne stane iza porodice Kažanegra i da u privatnim krugovima osudi napad na dvojicu mladića.

Razdor unutar budvanskog ogranka Fronta dodatno je produbljen kada su Kažanagre, revoltirane time što ih Božović nije podržao, na jednom sastanku na Svetom Stefanu glasače tog saveza navodno pozvale da podršku na narednim izborima pruže Pokretu „Evropa sad“.

Iako, za razliku od službenika lokalne administracije, potpis gradonačelnika nije potreban za isplate zarada zapošljenima u javnim preduzećima, koji posluju u sklopu Opštine, većina direktora tih preduzeća je ipak odlučila da slijedi plan Božovićevih saradnika da preko zapošljenih izvrše pritisak na Specijalno državno tužilaštvo da Božovića pusti da se brani sa slobode.

Zarade za prethodni mjesec tako, osim službenika opštinske administracije, nijesu isplaćene ni zapošljenima u Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Radio-televiziji Budve, Grad teatru, Muzejima i galerijama, Narodnoj biblioteci i Mediteranskom sportskom centu. Na čelu svih tih lokalnih preduzeća nalaze se kadrovi Demokratskog fronta.

Portal Analitika