Politika

“Ono što je rečeno u parlamentu nije smjelo da se kaže”

I Božena Jelušić smatra da Leposavić treba da bude smijenjen

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je u petak izjavom da ne priznaje genocid u Srebrenici izazvao prava buru u javnosti zbog čega je reagovala i međunarodna zajednica. Osam političkih partija i predstavnici nevladinog sektora zatražili su njegovu ostavku. 

I Božena Jelušić smatra da Leposavić treba da bude smijenjen Foto: Pobjeda
CdM/Portal AnalitikaIzvor

Da on treba da bude smijenjen smatra i poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić, koji je dio aktuelne vlasti.

““Uz dužno poštovanje pravničkom znanju ministra Leposavića ono što je rečeno u parlamentu nije smjelo da se kaže, ali pošto se govori o rekonstrukciji Vlade, na tom mjestu bismo mogli možda vidjeti nekoga iz manjinskih naroda”, kazala je Jelušić u izjavi za TV Vijesti.

Prema njenim riječima, “ne prestaje se instrumentalizovati politički taj zločin” i koristiti od strane onih koji su srebreničke dželate uredno snabdijevali gorivom i ratnim potrepštinama”.

“A na drugoj strani imamo vlast i predstavnike vlasti i Vlade koji krajnje neodgovorno i duboko opasno pothranjuju i polarizaciju društva i uništavaju njegovu koheziju”, ocijenila je Jelušić.

Ranije danas oglasio se Leposavić, koji i pored upozorenja međunarodne zajednice nije odgovorio da li se u Srebrenici desio genocid, ali je poručio da neće podnijeti ostavku.

I Vlada Crne Gore se oglušila o pozive Vašingtona, Londona, Berlina i Brisela i nije odgovorila da li priznaje da se u Srebrenici 1995. dogodio genocid.

U saopštenju dostavljenom medijima Vlada poručuje da ne može mijenjati odluke međunarodnih sudova, “ali ni da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim”.

Portal Analitika