Region

Hrvatski carinici u vozilu pronašli mrtvog mrkog medvjeda

Carinici Sektora za mobilne jedinice Hrvatske pronašli su u jednom vozilu neobičan ulov, mrtvog smeđeg medvjeda, koji se nalazi na Crvenoj listi ugroženih životinja u Hrvatskoj, a koja je strogo zaštićena na osnovu Zakona o zaštiti prirode.

Hrvatski carinici u vozilu pronašli mrtvog mrkog medvjeda Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

Sprovođenjem redovnih mjera pojačanog nadzora na lokaciji Ružić kod mosta preko rijeke Čikole u Hrvatskoj carinski službenici Sektora za mobilne jedinice Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Split zaustavili su vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin, piše N1 Zagreb.

Na pitanje carinika da li nešto prevoze vozilom, on je rekao da se vraća iz lova u Lici i da u vozilu ima odstrijeljenog srndaća.

Zbog sumnje da se u vozilu krijumčari i druga neprijavljena roba carinici su pregledali vozilo i odmah nakon što su otvorili prtljažnik, pored srndaća koji se nalazio u vozilu, uočili su mrtvog mrkog medvjeda, koji se nalazio u pastičnoj kadi, saopštila je hrvatska carina.

Ova životinja se nalazi na Crvenoj listi ugroženih životinja u Hrvatskoj i strogo je zaštićena na osnovu Zakona o zaštiti prirode i Pravilnika o strogo zaštićenim vrstama.

Ovaj slučaj prijavljen je policiji zbog daljeg uviđaja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.