Region

Bio nezadovoljan njihovom vožnjom

Hrvatska: Slovenac pokušao pregaziti dva sunarodnika na auto-putu

Zagrebačka policija je podnijela kriviču prijavu protiv 39-godišnjeg Slovenca osumnjičenog za pokušaj ubistva 42-godišnjaka i 35-godišnjaka prilikom sukoba u saobraćaju na auto-putu A4 kod naplatnih stanica te je predan pritvorskom nadzorniku, saopšteno je večeras.

Hrvatska: Slovenac pokušao pregaziti dva sunarodnika na auto-putu Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je u petak, 24. novembra, oko 18:25 na A4, kod naplatnih stanica Sveta Helena, nakon verbalnog sukoba u saobraćaju 39-godišnji državljanin Slovenije svojim ličnim automobilom naletio na dvojicu državljana Slovenije, 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, saopšteno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Utvrđeno je kako je sukob na naplatnim stanicama uzrokovalo prethodno nezadovoljstvo vožnjom na auto-putu. Nezadovoljstvo je kulminiralo verbalnim sukobom na naplatnim stanicama, nakon čega je osumnjičeni s namjerom da usmrti dvojicu muškaraca od 42 i 35 godina naletio ličnim automobilom na njih i povrijedio ih.

Ljekarska pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje je utvrđeno da je 35-godišnjak teže povrijeđen, dok je 42-godišnjak zadobio lakše tjelesne povrede, dodaje se u saopštenju.

Takođe, u automobilu osumnjičenog 39-godišnjaka bili su kao putnici 23-godišnjakinja i maloljetna osoba, kojima je ljekarska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni.

Tridesetdevetogodišnji državljanin Slovenije osumnjičen je za krivično djelo ubistva u pokušaju na štetu 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, te krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom na štetu 23-godišnjakinje i maloljetne osobe.

Osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je krivična prijava podnesena nadležnom državnom tužilaštvu, naveli su iz PUZ-a.

Portal Analitika