Region

Spriječila ga da pobjegne dva puta, oduzela mu novac i boce pića

Hrvatska: Prodavačica (19) zaustavila pljačkaša, uspio da ukrade samo grickalice

Djevojka je u Međimurju spriječila pljačku prodavnice. Od lopova je uzela novac i boce pića, a on je uspio ukrasti samo grickalice. Naknadno je i uhapšen.

Hrvatska: Prodavačica (19) zaustavila pljačkaša, uspio da ukrade samo grickalice Foto: PIXSELL
Portal AnalitikaIzvor

"Juče 7. decembra u prostorijama Policijske stanice Mursko Središće, 19-godišnja prodavačica podnijela je krivičnu prijavu zbog krivičnog djela razbojničke krađe u prodavnici u kojoj je zaposlena. Iz prijave proizlazi kako je u srijedu, 6. decembra 2023. godine nešto prije 19 sati u Podturnu, nepoznati muškarac ušao u prodavnicu mješovitom robom u Glavnoj ulici te iz kase ukrao novac.

Devetnaestogodišnja prodavačica primijetila je krađu te uspjela počinitelju uzeti novac iz ruke. Nakon toga počinitelj je s prodajnog pulta ukrao dvije boce bezalkoholnog i alkoholnog pića, kao i paketiće raznih grickalica te se uputio prema izlazu.

Prodavačica ga je ponovno uspjela spriječiti u krađi te mu iz ruku uzela boce, ali ju je počinitelj pritom odgurnuo te uspio pobjeći iz prodavnci zadržavši za sebe ukradene grickalice", stoji u saopštenju. 

"U opisanom događaju 19-godišnja prodavačica nije povrijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na desetak eura", dodaje se.

"Ubrzo nakon saznanja o krivičnom djelu policijski službenici Policijske stanice Mursko Središće uhapsili su 38-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje opisanog krivičnog djela te ga priveli na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjak s područja opštine Podturen, počinio krivično djelo razbojničke krađe te će se protiv njega podnijeti krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu", piše policija.

Portal Analitika