Region

Hrvatima Srbi krivi za divljanje hrvatskih navijača na EURO 2012.

Izvor

Hrvati su definitivno potpuno izgubili kontakt sa realnošću, a u nedostatku "ovozemaljskih" razloga okrenuli su sa starom, dobro oprobanom receptu - Za sve su krivi Srbi, piše Press.

- Po navijačkim forumima priča se da spomenuti Rus (takođe navodno infiltriran na hrvatskoj tribini kako bi pravio nerede) nije izolovan slučaj, nego da su na tribine na kojima su bili hrvatski navijači dolazili i Srbi odjeveni u dresove hrvatske reprezentacije. Njihov cilj bio je jasan - da se ocrne hrvatski navijači i izazovu neredi - piše u Jutanjem listu.

Kao dokaze za ove optužbe Hrvati su naveli da je na EURO bilo i navijača iz Srbije, a da o tome svjedoči majica na kojoj su bila ispisana četiri "S", koja je bila zakucana na drvo u blizini kampa hrvatske reprezentacije. Takođe, Hrvati se pozivaju i na medije iz Srbije, koji su pisali da u Poljskoj ima dosta srpskih navijača koji su učestvovali u tuči između Rusa i Poljaka.

Najnovije optužbe svakako neće spasiti Hrvate od dodatnih kazni. Naime, UEFA je pokrenula novi disciplinski postupak protiv HNS zbog incidentnog ponašanja navijača na utakmici trećeg kola C grupe prvenstva Evrope protiv Španije, u ponedjeljak u Gdanjsku. Hrvatski savez je već kažnjen sa 80.000 eura zbog prethodnih incidenata na EURO i sada im se "smiješi" možda i oduzimanje dva boda na startu kvalifikacija za SP 2014. godine u kojim će se  sastati sa Srbijom –piše Press.rs.

Portal Analitika