Region

Nije izmjerio puls u predviđenom roku

Hrvatska: Dobio jedinicu iz fizičkog na onlajn nastavi

Jedan srednjoškolac u Hrvatskoj dobio je jedinicu tokom onlajn nastave, i to iz fizičke kulture, piše Jutarnji list.

Hrvatska: Dobio jedinicu iz fizičkog na onlajn nastavi Foto: Ilustracija/Pixabay
Jutarnji listIzvor

Kako objašnjava, pozivajući se na izvore bliske učeniku, profesor je postavio aplikaciju preko koje je učenik trebalo da pošalje dokaz da je odradio neke vježbe, odnosno da je izmjerio puls.

„Kako to nije učinio do predviđenog roka, profesor mu je dao “jedinicu“ u formi bilješke koja je ušla u e-dnevnik“, rekli su izvori lista.

Jutarnji list ukazuje da su prvih desetak dana od početka onlajn nastave na daljinu, koja je organizovana zbog epidemija koronavirusa, obilježili hakerski napadi, rušenje sistema, zemljotres u Zagrebu, izostanak ocjena i testiranja, neujednačeno opterećenje učenika, kao i niz pitanja na koje učitelji, učenici i roditelji još nemaju odgovor.

Hrvatska ministarka obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da oko 450.000 učenika i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i oko 70.000 u visokom školstvu, prati nastavu putem servisa CARNet-a i SRCE-a.

Nastava se za najmlađi uzrast organizuje putem televizijskog programa na HRT-u 3, a za srednjoškolce i na Sportskoj televiziji i RTL-u 2. Materijali se plasiraju i na kanalima poput Jutjuba, mrežnih stranica Škole za život, komunicira se preko grupa na Vajberu, Votsapu, kao i putem mejla.

Portal Analitika