Društvo

"Djeca ni članovi porodice novinara ne smiju biti predmet bilo koje vrste pritiska"

HRA: ODT da preispita postojanje krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti novinara Lukovića

Akcija za ljudska prava oštro je osudila prijetnje novinaru Siniši Lukoviću, u vezi njegovog novinarskog rada, a koje su mu upućene preko njegove kćerke.

HRA: ODT da preispita postojanje krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti novinara Lukovića Foto: NVO AKCIJA ZA LJUDSKA PRAVA HRA
Portal AnalitikaIzvor

“Podsjećamo i na nikad kažnjene prijetnje upućene i ćerki novinarkeOlivere Lakićzbog novinarskog posla njene majke”, poručili su iz HRA.

Kako su napomenuli, djeca kao ni drugi članovi porodice novinara, ni na koji način ne smiju biti predmet bilo koje vrste pritiska.

Zato su pozivali državne organe da obezbijede povoljno okruženje za rad novinara i da pošalju jasnu poruku da su svi napadi na novinare neprihvatljivi.

“Pozivamo i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru da preispita da li u porukama koje su upućene ćerki novinara (“Neće ti tata još dugo pisati tako” uz slanje fotografije izbjegličke kolone Srba iz Krajine poslije operacije “Oluja” koju je hrvatska vojska izvela avgusta 1995. godine) ima elemenata krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti koje postoji kada neko ugrozi sigurnost neke osobe prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te ili njemu bliske osobe”, istakli su u saopštenju.

Portal Analitika