EURO 2024

Izabranici Ronalda Kumana su u četvrtfinalu

Holandija najzad u pravom izdanju: Rumunija je bila nemoćna, moglo je biti i ubjedljivije

Fudbaleri Holandije pretposljednji su putnici u četvrtfinale Eura. Oni su danas u Minhenu bili bolji od Rumunije, rezultatom 3:0 (1:0), uz pogodak Gakpa i dva gola Malena.

Holandija najzad u pravom izdanju: Rumunija je bila nemoćna, moglo je biti i ubjedljivije Foto: AFP
Portal AnalitikaIzvor

Danas smo najzad vidjeli 'pravu' Holandiju - onu koja koristi pun potencijal igrača, koja ne prestaje sa ofanzivom i koja u svakom momentu prijeti. I Rumunija, jednostavno, nije imala odgovor na takvo izdanje izabranika Ronalda Kumana.

Holanđane će u četvrtfinalu čekati bolji iz posljednjeg susreta osmine finala između Austrije i Turske, koji ćemo pratiti od 21:00 čas.

Žestoko su od početka krenuli Rumuni, nizali su se njihovi napadi i koji šut, ali nije ipak bilo veće opasnosti po Verbrugenovu mrežu. 

A onda je, u 20. minutu, Holandija povela iz prve prave prilike – loptu je primio Gakpo, sjajno se izborio za prostor za šut i iskosa sa18 metara sjajno šutnuo. Pritom, njegov šut imao je brzinu od 121 kilometar na čas.

Od tada smo gledali dominaciju Holanđana, koji su u 31. minutu mogli i do drugog gola, ali je Dragušin izvrsno, doduše i malo riskantno intervenisao i poslao loptu pored sopstvenog gola.

Dominirali su izabranici Ronalda Kumana i u nastavku. U 54. minutu je Malen pokušao, Dragušin ga je izblokirao, no lopta je došla do Depaja koji nije uspio da je zahvati ispred prazne mreže. 

Četiri minuta kasnije se tresla prečka Rumuna, nakon pokušaja Van Dajka. U 61. minutu je Nica odbranio zicer Gakpu, koji je uskoro drugi put zatresao mrežu nakon centaršuta Šautena – ali, bio je u ofsajdu i ostalo je 1:0.

Najzad, do drugog, sasvim zasluženog gola, Holandija je stigla u 83. minutu - Gakpo je ovog puta bio asistent, prošao je Dragušina, a potom dodao loptu Malenu, koji je pogodio i - ako se ono i postavljalo - riješio pitanje pobjednika.

No, nije to bilo sve - u trećem minutu nadoknade Malen je nakon kontre postavio konačnih 3:0.

Portal Analitika