Abiznis

Hiljadu plus: Uručena 73 vaučera građanima

U okviru IV faze Projekta „1000 plus“, u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas je uručeno 73 vaučera građanima koji su bili na listi čekanja. 

Hiljadu plus: Uručena 73 vaučera građanima Foto: Pobjeda/ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Generalna direktorica Direktorata za razvoj stanovanja i legalizaciju Radmila Lainović uručila je 28 vaučera zaposlenim u javnom sektoru, 21 mladim bračnim parovima do 35 godina života i 24 vaučera ostalim korisnicima. 

“Podsjetimo, kroz Projekat „1000 plus“ obezbijedili smo ubjedljivo najpovoljniju fiksnu kamatnu stopu koja iznosi 2.99%, a učešće u kupoprodajnoj vrijednosti nekretnine nije obavezno. Obrada kredita je 0.3%, što je još jedna od povoljnosti, a period otplate kredita do 240 mjeseci. Takođe, kroz saradnju sa Notarskom komorom CG, obezbijedili smo popust od 50% na notarske usluge”, saopšteno je iz Ministarstva ekologije. 

Do sada su uspješno realizovane tri faze projekta kroz koje je ukupno do sada 1186 porodica riješilo stambeno pitanje, odnosno preko tri hiljade građana (3055). Očekujemo da će kroz IV fazu dodatnih 400 domaćinstava riješiti stambeno pitanje. 

U okviru IV faze, koja je u toku realizacije, ukupno je do sada uručeno 412 vaučera. Prethodno je uručen 191 vaučer prioritetnoj grupi lica i 148 vaučera ciljnim grupama. 

Vaučeri će se dodjeljivati do utroška sredstava.

Portal Analitika