Politika

HGI: Građani da budu slobodni u izražavanju onoga što jesu

Hrvatska građanska inicijativa poziva sve građane da se na predstojećem popisu izjasne po slobodnoj volji i sukladno svojim identitetskim osjećanjima, saopšteno je iz ove partije. 

HGI: Građani da budu slobodni u izražavanju onoga što jesu Foto: Foto: @hrvatskagradjanskainicijativa Fejsbuk
Portal AnalitikaIzvor

“Izražavamo zadovoljstvo postignutim dogovorom koji je doveo do implementacije zahtjeva opozicije i vijeća manje brojnih naroda. Zahvaljujući odgovornom pristupu parlamentarne manjine i vijeća, a uz razumijevanje Vlade Crne Gore, koja je imala sluha za na naše kriterije, dobili smo potrebne kontrolne mehanizme popisa i samim tim podigli razinu povjerenje za ovaj važan process”, kažu u saopštenju. 

Sve to, dodaju, dobija na značaju ako se uzme u obzir činjenica što smo imali prije mjesec dana kada je bila namjera da se krene u popis stanovništva, domaćinstva i stanova bez dovoljnog broja popisivača, instruktora i mogućnosti kontrole. 

“Neka u danima pred nama građani Crne Gore budu slobodni u izražavanju onoga što jesu, kako bi dobili što relevantnije rezultate popisa i kako bi kao društvo pokazali odgovornost”, zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika