Crna hronika

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio presudu prvostepenog suda

Hajdukoviću osam mjeseci zatvora za nanošenje tjelesnih povreda

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu prvostepenog suda kojom je Bjelopoljac Petar Hajduković osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od osam mjeseci, pišu Dnevne novine.

Hajdukoviću osam mjeseci zatvora za nanošenje tjelesnih povreda Foto: Ilustracija
Dnevne novineIzvor

Kako se navodi u presudi, on je na štetu oštećenog Nikole Rakonjca počinio tešku tjelesnu povredu, a laku tjelesnu povredu na štetu Nikoline majke, oštećene Zlatane Šćepanović.

Oštećena Šćepanović je ispričala pred sudom da je radila u kafani okrivljenog i on je kritičnog dana uz uvrede uhvatio za rame i izbacio iz lokala, zbog čega je otišla kući i ispričala sinovima šta se dogodilo.

Kako je dalje navela, njeni sinovi su pošli sa njom do kafane da pitaju optuženog šta je razlog za takvo njegovo ponašanje.

Iz iskaza jednog od sinova oštečene proizilazi da kada su došli ispred kafane, došlo je do guranja između njih, okrivljenog i još nekoliko lica.

- Kada je majka razdvojila optuženog i Nikolu, optuženi je pošao svom vozilu i u isto ušao. Mislili smo da će optuženi da pobjegne sa lica mjesta. Međutim, on je izašao iz vozila sa pajserom koji je bio umotan izolir trakom crne boje, a dužina istog je bila od 30 do 40 cm - ispričao je svjedok L.Š.

Dalje ovaj svjedok navodi da je okrivljeni, držeći pajser u rukama krenuo prema njegovom bratu Nikoli govoreći mu “dođi sad ovamo”. Nakon toga Nikolu je udario pajserom tri puta u glavu.

- Nikola je pokušao da se odmakne, ali je zapeo za kamen i pao na makadamsku podlogu - navodi L.Š. u iskazu i dodaje da je vidio kako okrivljeni u predjelu bubrega pajserom udara njegovog brata.

Dalje navodi da je u jednom momentu njegova majka skočila između njih da ih razdvoji, pa je optuženi Petar i nju udario pajserom u glavu.

Svjedok L.Š. ističe da nije vidio šta se desilo sa pajserom, te da je ubrzo na lice mjesta došla policija i na tome se događaj završio.

Po medicinskoj dokumentaciji oštećeni Rakonjac je imao tjelesne povrede i to dvije razderine u tjemenom dijelu glave, oguljotine u predjelu desnog kuka, nagnječenje u predjelu lijevog koljena, nagnječenje u predjelu desnog koljena, kao i izumiranje mišićnog tkiva kao posljedicu od povreda u predjelu desnog kuka, sa razvojem akutne bubrežne slabosti.

Portal Analitika