Show biz

Čeka se odluka o kazni

Hajd iz „Veselih sedamdesetih“ osuđen za silovanje

Glumac Deni Masterson (47), poznat po ulozi Hajda u seriji "Vesele sedamdesete" optužen je za silovanja tri djevojke koja su se dogodila prije dvije decenije, a sud ga je proglasio krivim u dva slučaja.

Hajd iz „Veselih sedamdesetih“ osuđen za silovanje Foto: Anna Webber / Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Porota sačinjena od sedam žena i pet muškaraca donijela je presudu nakon sedam dana savjetovanja, a za treći slučaj nijesu mogli da donesu odluku, piše USA Today.

Glumca su iz sudnice u Los Anđelesu izveli u lisicima, a njegova žena je plakala, dok su porodica i prijatelji bili u nevjerici.

Mastersonu prijeti kazna do 30 godina zatvora.

Presuda je doneta nakon šest mjeseci od prvog glumčevog suđenja, gdje se takođe suočio sa optužbama za silovanje tri žene koje je upoznao u crkvi.

Inače, glumca su tri žene optužile da im je stavljao drogu u piće u periodu između 2001. i 2003. godine u svom domu u Los Anđelesu kako bi ih silovao, a zatim se izgovarao na svoju istaknutost u sajentološkoj crkvi kako bi izbegao posljedice, rečeno je poroti u završnim riječima na suđenju.

Advokat tužilaštva je rekao da je glumac drogirao žrtve kako bi stekao kontrolu, odnosno kako bi oduzeo žrtvama pravo da odbiju.

„Ne želite da imate seks? Nemate izbora. Optuženi pravi taj izbor za ove žrtve. I on to čini iznova i iznova“, rekao je tužilac.

Masterson se izjasnio da nije kriv za silovanje tri žene u svojoj kući između 2001. i 2003. godine, a njegov advokat je rekao porotnicima da je važno razmotriti nedosljednosti u pričama žena, prenosi Nova.rs.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
F Freeman_neregistrovani
01.06.2023. 12:01

Veoma opaka i opasna stvar.Ako je nekoga moguće optužiti za silovanje poslije 20 godina,bez čvrstih dokaza i samo na priču dobiti presudu za silovanje,onda smo u velikom problemu jer se ne vidi kraj zloupotrebama i manipulacijama.Razlog ? Možda naplata odštete,možda želja da nekome uništite život i karijeru,možda ljubomora ,možda zavist,možda želja ga politički uništite,nije bitan razlog ,bitno je da postoji realno takva mogućnost.

1
0