Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Hadžić: Ukoliko napravimo balans između EU integracija i saradnje sa Kinom, možemo da postignemo dobitnu kombinaciju

"Postoji mogućnost izgradnje jednog cargo aerodroma, kao i proširenje terminala u Luci Bar"

Hadžić: Ukoliko napravimo balans između EU integracija i saradnje sa Kinom, možemo da postignemo dobitnu kombinaciju

Predsjednik Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore Samir Hadžić, uputio je čestitke povodom Dana državnosti Narodne Republike Kine i tim povodom istakao značaj inicijative ,,Pojas i put“ koja ove godine slavi desetogodišnjicu od pokretanja. 

Hadžić: Ukoliko napravimo balans između EU integracija i saradnje sa Kinom, možemo da postignemo dobitnu kombinaciju Foto: Mediabiro
MediabiroIzvor

,,Crna Gora, Evropska unija i brojne zemlje su potpisnice te inicijative što znači da imaju tijesnu saradnju u izgradnji infrastrukturnog povezivanja Kine i EU. Vrlo je važno za Crnu Goru da nastavi snažno učešće, upravo zbog budućeg razvoja infrastrukturnog projekta. Kao što znate, imamo najveći problem u razvoju zaobilaznica na primorju i nastavka izgradnje Jadransko-jonskog puta“, kazao je Hadžić.

Poručio je i da postoji mogućnost izgradnje jednog cargo aerodroma, kao i proširenje terminala u Luci Bar. 

,,Ukoliko napravimo pametan ekonomski razvoj i napravimo balans između evropskih integracija i saradnje sa Kinom, možemo da postignemo dobitnu kombinaciju. Upravo Crna Gora može da bude susret Kine i EU, na zadovoljstvo sve tri strane“, zaključio je Hadžić.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.