Politika

Hadžić-Tahirović: Kapitalni budžet skoro i da ne postoji u Opštini Rožaje

Budžet Opštine Rožaje polako postaje neodrživ. Najveći dio prihoda u budžetu se odnosi na transfere od Egalizacionog fonda, preko 50 odsto, poručila je kandidatkinja za odbornicu liste “Prava stvar, Koalicija Za bolji život Rožaja” i predsjednica Alijanse žena DPS Rožaje, Seniha Hadžić-Tahirović

Hadžić-Tahirović: Kapitalni budžet skoro i da ne postoji u Opštini Rožaje Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Zbog lošeg stanja u lokalnoj privredi, sopstveni prihodi budžeta su vrlo niski, no nažalost i pored takve strukture prihoda u budžetu, njime se nedomaćinski raspolaže", kaže Hadžić-Tahirović.

Ono što bi, prema njenim riječima, trebalo da doprinese lokalnoj ekonomiji je zanemareno. Učešće kapitalnog budžeta u ukupnom budžetu je najniži u Crnoj Gori, tako da ukupni budžet nema razvojnu dimenziju već je potrošački.

"Buduća lokalna vlast vođenja Koalicijom “Prava stvar, Za bolji život Rožaja” nakon što sagleda stanje u lokalnoj upravi sačiniće kvalitetan program sanacije, kao i transparentnost u upravljanju budžetom Opštine. Osiguraćemo kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalom i unaprijediti postojeću organizaciju sekretarijata i službi lokalne uprave", zaključila je Hadžić-Tahirović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.