Svijet

Poručio da je sloboda medija na udaru svuda u svijetu

Gutereš: Novinari i medijski radnici na meti napada dok obavljaju važan posao

Sloboda medija na udaru je svuda u svijetu, izjavio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš koji je osudio napade na novinare, kao i dezinformacije.

Gutereš: Novinari i medijski radnici na meti napada dok obavljaju važan posao Foto: ap
Beta/AFPIzvor

"Sve naše slobode zavise od slobode medija… Sloboda medija predstavlja vitalni element ljudskih prava", rekao je Gutereš u video poruci emitovanoj uoči Svjetskog dana slobode medija koji se obilježava 3. maja.

Gutereš je dodao da je sloboda „medija na udaru svuda u svijetu“, navodeći da su novinari i medijski radnici direktno na meti napada onlajn i van društvenih mreža, dok obavljaju važan posao.

Generalni sekretar UN je skrenuo pažnju i na dezinformacije.

"Istini prijete dezinformacije i govor mržnje koji nastoje da zamagle granice između činjenica i fikcije, između nauke i zavjere", dodao je Gutereš.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.