TV / Film

Projekcija sjutra u Kinu „Zlatna vrata“

„Grudi“ Marije Perović pred splitskom publikom

Ovo ostvarenje bilo je crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020, a prikazan je na više od 20 filmskih festivala u svijetu 

„Grudi“ Marije Perović pred splitskom publikom Foto: Promo
Portal AnalitikaIzvor

Film „Grudi“ u režiji Marije Perović biće prikazan u srijedu 29. novembra u 20 sati u Kinu „Zlatna vrata“ u Splitu, u organizaciji Zajednice Crnogoraca iz toga grada. 

Podsjetimo, ovo ostvarenje bilo je crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, a prikazan je na više od 20 filmskih festivala u svijetu. Dobio je mnoge nagrade i priznanja. 

Predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Kino d.o.o, Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra. 

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović. Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Bruna Bebić… Film je sniman u Nikšiću i dijelom u Splitu.

Portal Analitika