Rukomet

"Skoro pola života sam proveo u reprezentaciji"

Grbović: Mogao sam još, ali mislim da je vrijeme da mlađi dobiju prostor umjesto mene

Mogao sam za reprezentaciju igrati još, ali kako bi onda igrali mlađi, poručuje naš rukometaš Nemanja Grbović, koji se ovog mjeseca oprostio od nacionalnog tima.

Grbović: Mogao sam još, ali mislim da je vrijeme da mlađi dobiju prostor umjesto mene Foto: D. Mijatović
Portal AnalitikaIzvor

Nažalost, njegov je rastanak od državnog dresa obilježio senzacionalan poraz u dvomeču protiv Italije.

Grbović poručuje kako će mu biti teško bez reprezentacije.

"Skoro pola života sam proveo u reprezentaciji. Uvijek sam dolazio na okupljanja zato što sam to volio i nikad nijesam razmišljao o drugim stvarima. Bilo mi je mnogo drago da budem sa saigračima i čini mi se da za 15 godina nije ostala nijedna mrlja na meni kao čovjeku. Sa svima sam bio dobar, stekao sam mnogo drugova i prijatelja sa kojima ću i dalje biti u kontaktu", govori Grbović za Pobjedu.

Kaže i kako je osjećaj čudan.

"Ne znam kako ću se osjećati kada na jesen počnu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Stalno dobijam poruke, a još, vjerovatno, nijesam sasvim svjestan da više neću biti tu nakon što sam toliko godina proveo u reprezentaciji", navodi 34-godišnji Pljevljak.

Odluka o povlačenju iz nacionalnog tima iznenadila je javnost, ali nije donijeta „preko noći“.

"Razmišljao sam o tome posljednju godinu samo iz razloga što želim da uvedemo mlađe igrače u reprezentaciju zbog njene budućnosti. Mogao sam još da pomognem onoliko koliko se tražilo od mene, ali htio sam da mlađi što ranije uđu u tim, kao što sam ja svojevremeno ušao, da i oni idu korak po korak. I ja sam sjedio na klupi dok nije došlo moje vrijeme", podsjeća Grbović.

Portal Analitika