Abiznis

Sa namjerom da uđe na tržište neživotnog osiguranja

GRAWE preuzeo 94,6 odsto akcija Swiss osiguranja

Grazer Wechselseitige Versicherung - GRAWE, koji je kroz Grawe osiguranje već aktivan u Crnoj Gori, preuzeo je 94,6 odsto akcija Swiss osiguranja Podgorica.

GRAWE preuzeo 94,6 odsto akcija Swiss osiguranja Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Iz Swiss osiguranja je saopšteno da GRAWE, putem te kupovine, namjerava da uđe na tržište neživotnog osiguranja i ojača poziciju na crnogorskom tržištu.

„Sa premijom od približno 7,1 miliona eura u prošloj godini, GRAWE Podgorica ima tržišno učešće od 7,47 odsto“, navodi se u saopštenju.

Benefiti koji proizilaze iz sinergijskih efekata i koji su povezani sa kupovinom Swiss osiguranja, kako su naveli, obećavaju dalje jačanje tržišne pozicije GRAWE-a.

Izvršni direktor GRAWE-a, Klaus Scheitgel, kazao je da su veoma srećni što mogu da požele dobrodošlicu zaposlenima Swiss osiguranja u GRAWE porodicu.

"Zajedno garantujemo najbolju moguću brigu o klijentima Swiss osiguranja“, poručio je Scheitgel.

Predsjednica Odbora direktora Swiss osiguranja, Tanja Milošević, rekla je da čvrsto vjeruje u preuzimanje.

„Od velikog značaja za nas je da će promjena vlasništva Swiss osiguranja samo donijeti dodatnu snagu i kvalitet. Kroz preuzimanje od renomirane grupe, kao što je GRAWE, možemo biti sigurni da će naši klijenti biti dobro zbrinuti u budućnosti“, rekla je Milošević.

Swiss osiguranje je u prošloj godini ostvarilo premiju od 6,6 miliona eura i tržišni udio od 6,97 odsto.

„Stoga se može konstatovati da je u prošloj godini ostvaren dobar poslovni rezultat“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika