Kultura

Priznanje se dodjeljuje 27. decembra, na Dan Gradskog pozorišta

Gradsko pozorište poziva: Predložite kandidate za nagradu "Vasilije Ivanovič Šćućkin"

Rok za prijavljivanje 20. decembar

Gradsko pozorište poziva: Predložite kandidate za nagradu "Vasilije Ivanovič Šćućkin" Foto: Gradsko pozorište
Portal AnalitikaIzvor

Gradsko pozorište uputilo je poziv svim pravnim i fizičkim licima za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade "Vasilije Ivanovič Šćućkin", najkasnije do 20. decembra.

Kako je navedeno u saopštenju iz tog pozorišta, prijedlozi za nagradu dostavljaju se do pomenutog datuma Upravi Gradskog pozorišta, preko arhive Pozorišta, na adresu Bokeška 2, Podgorica, sa naznakom: za Pozorišni savjet (prijedlog za dodjelu Nagrade „Vasilije Ivanovič Šćućkin“).

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu ove nagrade imaju sva pravna i fizička lica.

Prijedlozi se dostavljaju u pisanoj formi, sa naznakom za koje se djelo i ostvarene rezultate kandidat predlaže za dodjelu Nagrade i sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata.

Podsjetimo, nagradu „Vasilije Ivanovič Šćućkin” dodjeljuje Gradsko pozorište, kao javno priznanje za izuzetna umjetnička ostvarenja iz oblasti pozorišne umjetnosti za djecu i odrasle (dramski tekst, režija, gluma, kostim, scenografija, muzika…).

Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje na Dan Gradskog pozorišta 27. decembra, ravnopravno za umjetničko ostvarenje na Lutkarskoj sceni za djecu, Dramskoj sceni za djecu i Večernjoj sceni, kako zaposlenim u Gradskom pozorištu tako i spoljnim saradnicima.

Nagradu mogu dobiti umjetnički stvaraoci koji značajno doprinose razvoju Gradskog pozorišta, prepoznatljivosti i plasmanu ove Pozorišne kuće. Nagrada se može dodijeliti i za životno djelo radniku u kulturi ili umjetniku čiji je rad obilježio vrijeme u kojem je djelovao i trajno doprinio razvoju Gradskog pozorišta.

Portal Analitika