Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Gradska RTV doživjela neprijatnost u Petrovcu; Gegaj: Dio građana nije mentalno izašao iz perioda rata devedesetih

Gradska RTV doživjela neprijatnost u Petrovcu; Gegaj: Dio građana nije mentalno izašao iz perioda rata devedesetih

Ekipa Gradske RTV pokušala je danas da dobije izjave od čelnika OFK Petrovac. Trener kluba Mladen Lambulić bio je u telefonskom razgovoru neprijatan prema novinarki

Gradska RTV doživjela neprijatnost u Petrovcu; Gegaj: Dio građana nije mentalno izašao iz perioda rata devedesetih Foto: PA
GradskiIzvor

Tri dana nakon sramnog skandiranja i vrijeđanja uprave i igrača FK Jezero iz Plava, nadležni su konačno reagovali. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza pokrenula je postupak protiv OFK Petrovca i zabranila igranje utakmica na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ do donošenja konačne odluke, a Više državno tužilaštvo u Podgorici je naložilo da se prikupe obavještenja na okolnosti navedenog događaja. Takođe, zvaničniku Petrovca, Mladenu Kažanegri izrečena je disciplinska mjera zabrane obavljanja funkcije od četiri mjeseca zbog fizičkog napada na zvaničnika Jezera Radosava Bulića.

Ekipa Gradske RTV pokušala je danas da dobije izjave od čelnika OFK Petrovac. Trener kluba Mladen Lambulić bio je u telefonskom razgovoru neprijatan prema novinarki Gradske RTV kojoj je prekinuo vezu, ali se za svoje ponašanje kasnije izvinio. Nova neprijatnost sačekala je ekipu Gradske kada su htjeli da snime trening i dobiju komentar od uprave kluba. Jedan od članova uprave Tomo Đonović zabranio je da iko daje izjavu za naš medij nazivajući Gradsku “ustaškom televizijom Zorana Lazovića.”

Zastrašujuće ikonografije i pežorativno skandiranje na račun manjinskih naroda je ružna slika države koja je do prije dvije godine bila na pragu ulaska u EU, kaže Nikola Gegaj, član Glavnog odbora DPS-a. Čini se, kaže Gegaj, da dio građana nije mentalno izašao iz devedesetih.

“Odnosno nije promijenjena paradigma koja je do njih dovela. Čovjek se zaprepasti kad čuje nešto slično u građanskoj državi. To vodi degradaciji političkog mišljenja”, ocjenjuje Gegaj.

Smatra da reakcija državnih organa u ovim slučajevima ne smije da izostane.

“Ne smiju nadležne državne institucije da budu indolentne odnosno da dozvoljavaju da pojedinci i grupe ruše ono što se vjekovima gradilo, niti smiju da dozvole da osujete multietnički sklad i da se pokoleba povjerenje manjinskih naroda”, zaključuje Gegaj.

Javnost je za incident u Petrovcu saznala zahvaljujući objavi ljekara FK Jezera Bejta Šahmanovića i video snimku koji je kružio društvenim mrežama.

M portal danas je objavio da iza incidenta stoji Marko Ljubiša Kan koji je označen kao pripadnik Budvanske kriminalne grupe, bliske Škaljarskom klanu. M portal navodi i da je Mladen Kažanegra, zvaničnik Petrovca, povezan sa Budvanskom grupom, kao i visoki funkcioner URA u Budvi, Blažo Rađenović, inače predsjednik Odbora direktora JP Morsko dobro – jednog od sponzora petrovačkog kluba.

Portal Analitika