Podgorica

Građani Podgorice zadovoljni uvođenjem sistema elektronske karte u gradski prevoz

Elektronska karta za javni gradski prevoz, puštena je u rad krajem jula i od tada je dostupna svim građanima Podgorice. Kao jedinstvena vozna karta koja omogućava povezivanje usluga izazvala je veliko interesovanje sugrađana, tako da je do sada prodato ukupno 3.628 mjesečnih karata (99.495,00 eura) i 223.760 jednokratnih karata (201.489,00 eura), što je iznad očekivanog broja.

Građani Podgorice zadovoljni uvođenjem sistema elektronske karte u gradski prevoz Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Uvođenjem elektronske karte koja je praktična i ekonomična, podstakli smo građane da dnevna putovanja i obaveze obavljaju tako što će koristiti linijski prevoz i njihov odziv je veoma veliki.

Podsjećamo, Glavni grad je u prethodnom periodu u saradnji sa Njemačkom razvojnom agencijom za ekonomsku saradnju i razvoj – GIZ radio na modelu modernizacije javnog prevoza, što je rezultiralo pilot projektom digitalizacije gradskog saobraćaja i uvođenjem elektronske karte. Takođe, građanima je je dostupna i mobilna aplikacija Klik Bus koja im dodatno olakšava praćenje autobusa i informisanje o linijama. 

Napominjemo da se sa jednom kupljenom voznom kartom može koristiti više autobusa, bez obzira da li se radi o različitim prevoznicima, u vremenskom periodu za koji je karta izdata. Napominjemo da karta može biti jednokratna (100 minuta), dnevna i mjesečna i važi za gradski i prigradski prevoz na teritoriji Podgorice.

Cijena jednokratne karte iznosi 0.90 eura, dnevne 3 eura, mjesečne: radnička 30 eura, za đake i studente 25 eura i za penzionere 20 eura. Napominjemo, mjesečna karta može se kupiti bilo kog datuma u mjesecu i važi 30 dana od dana kupovine.

Portal Analitika