Društvo

Istraživanje CGO i DAMAR

Građane brine rast vršnjačkog nasilja, potreban sinhronizavan odgovor na ovaj problem

CG puls se, tokom aprila, bavio i vršnjačkim nasiljem, čiji rast prepoznaje ogromna većina građana/ki (77.6%), a 94% izražava veliku ili određenu brigu oko ove pojave, dok većina (53.6%) smatra i da Vlada ne reaguje adekvatno na ovaj ozbiljan problem, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje. 

Građane brine rast vršnjačkog nasilja, potreban sinhronizavan odgovor na ovaj problem Foto: Tviter
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, odgovornost za rast vršnjačkog nasilja se usmjerava ka brojnim akterima - od roditelja, maloljetnih nasilnika, i obrazovnih institucija, preko medija i policije, pa do negativne društveno-političke klime, sudova, Vlade, tužilaštva, političara, vjerskih zajednica.

“Prepoznavanje odgovornosti različitih aktera treba čitati i kao instrukciju ko sve treba da se osnaži da bi se ovaj problem, koji svi vide na gotovo identičan način, nezavisno od demografskih i drugih razlika u Crnoj Gori, suzbijao”, napisali su u objavi na Tviteru. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s six_26_neregistrovani
01.05.2023. 07:34

ljudi preispitajte se , odakle je poteklo vrsnjacko nasilje, ko su djeca sto prave vrsnjacko nasilje , ko su im roditelji pa onda razmislite ...

1
0