Ostalo

Drugi put zaredom trku na Apeninima osvaja jedan slovenački biciklista

Gotov je Giro d'Italia: Neprikosnoveni Pogačar ovog puta nije imao žešću konkurenciju

Drugu godinu zaredom, GIro d'Italia osvojio je jedan slovenački biciklista. Nakon što je to prošle godine pošlo za rukom Primožu Rogliču, ovog puta to je učinio Tadej Pogačar.

Gotov je Giro d'Italia: Neprikosnoveni Pogačar ovog puta nije imao žešću konkurenciju Foto: Giro d'Italia
Portal AnalitikaIzvor

Iako je 107. izdanje Gira završeno danas, i to etapom od Rima preko Ostije pa nazad do Rima, u čijem smo središtu pratili spektakularne scene, da će Pogačar biti najbolji u generalnom plasmanu bilo je jasno još danima unazad. On je, pritom, osvojio i šest etapaod ukupno 21.

Slovenac koji nastupa za UAE Emirates, u odsustvu Rogliča i Jonasa Vingegora, ovog je puta jednostavno bio bez prave konkurencije. BIo je ovo njegov prvi nastup na Giru, a okončan je trećim trijumfom na Grand Tour trkama, računajući dva naslova sa Tour de France 2020. i 2021. godine.

Drugo mjesto u generalnom poretku pripalo je Kolumbijcu Danijelu Martinezu (Bora Hansgrohe), a treći je Gerent Tomas (Ineos Grenadiers).

Inače, završna je etapa bila i najatraktivnija - gotovo polovina trke vožena je u samom centru Rima, hvatali su učesnici krugove od Koloseuma do obale Tibra, a nakon uzbudljivog finiša trijumfovao je belgijski biciklista Tim Merlir. Bila je to treća etapa koju je Merlir osvojio na ovogodišnjem Giru.

Kada je u pitanju Grand Tour, slijedi mjesec predaha, a onda, od 29. juna, slijedi Tour de France.

Očekuje se da će ove godine tamo biti baš žestoko, jer, već je potvrđeno da će nastupati i Vingegor i Roglič i Pogačar. 

Portal Analitika