Kultura

Crnogorski gitaristički duo sjutra nastupa u Mađarskoj

Goran Krivokapić i Danijel Cerović na Međunarodnom festivalu gitare u Budimpešti

Crnogorski gitaristički duo, koji čine naši svjetski priznati klasični gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupiće na Međunarodnom festivalu gitare koji se održava u Budimpešti od 4. do 6. novembra.

Goran Krivokapić i Danijel Cerović na Međunarodnom festivalu gitare u Budimpešti Foto: Shayne Gray
Portal AnalitikaIzvor

Njihov koncert, koji će biti održan sjutra na Muzičkoj akademiji „Franc List“ biće jedan od glavnih programskih segmenata festivala. Pored našeg dua na festivalu nastupaju vodeća imena iz svijeta klasične gitare, kao sto su David Russel i Zoran Dukić.

Duo Krivokapić – Cerović, od 2005. godine kada su osnovani, jedan su od najprepoznatljivijih crnogorskih ambasadora na svjetskoj klasičnoj sceni. Često su pozivani na prestižne pozornice na kojima drže predavanja i majstorske kurseve, izvode koncerte pisane za dvije gitare. Njihov inače širok repertoar obuhvata transkripcije rane muzike i originalne kompozicije iz 19, 20. i 21. vijeka.

„Sklad crnogorskog tima je toliko savršen da se često osjećamo kao da postoji samo jedan izvođač", napisao je o njima muzički kritičar David Denton.

U nastavku sezone duo će nastupati u Španiji, Njemačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i u Južnoj Koreji.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.