Finansije

Goran Ivanišević, novi je brend ambasador UNIQA osiguranja za jugoistočnu Evropu

Najuspješniji hrvatski teniser i trener, Goran Ivanišević, novi je brend ambasador UNIQA SEE regiona koji čine Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Bugarska. Goran se u novoj ulozi zaštitnog lica UNIQA osiguranja predstavio na konferenciji za novinare, održanoj u hotelu „Kempinski” u blizini Umaga.

Goran Ivanišević, novi je brend ambasador UNIQA osiguranja za jugoistočnu Evropu Foto: Uniqa
Portal AnalitikaIzvor

Ispisavši hrvatsku tenisku istoriju, kao jedini Hrvat koji je osvojio Vimbldon i 2021. godine postao član Međunarodne teniske kuće slavnih, Goran je tokom karijere ostao zapamćen, osim po snažnom i nepredvidljivom servisu, po iskrenosti i harizmi koje su obilježile njegovu karijeru. 

Goran Ivanišević i Adel Bahtanović

 

Pozivu UNIQA osiguranja da postane ambasador brenda u regionu jugoistočne Evrope, Goran se odazvao prepoznavši u UNIQA osiguranju vrijednosti koje dijeli i živi, kao što su zajedništvo, lična odgovornost, jednostavnost i integritet. Ugovor o saradnji sa UNIQA osiguranjem, Goran je potpisao na period od tri godine.

Kad su u pitanju saradnje sa brendovima, pažljivo biram sa kim ću sarađivati zato što moram biti kompatibilan sa vrijednostima koje ću promovisati. Kod UNIQA osiguranja odmah me je privukla njihova želja da svojim brojnim klijentima na ovim tržištima ponude, ne samo najmodernije usluge, već i dodatne vrijednosti koje će im omogućiti bolji život. Kroz cijeli svoj život i karijeru, veoma dobro sam se upoznao sa prednostima osiguranja jer život sportiste je neminovno, zbog napora kojima smo izloženi putujući i trenirajući, ispunjen brojnim rizicima. Porodica i zdravlje su mi oduvijek bili prioritet i jedan od najvećih motiva za postizanje uspjeha u ovom sportu. Zato istinski vjerujem da kroz ovu saradnju mogu da pomognem brojnim ljudima da osvijeste da im u očuvanju zdravlja, doma i generalno osjećaja sigurnosti u životu UNIQA osiguranje može biti odličan partner“, rekao je Goran Ivanišević

„Čast mi je i zadovoljstvo što smo u prilici da uspostavimo saradnju sa velikim sportistom, trenerom, ali prije svega čovjekom koji je ostavio ogroman trag u sportskoj istoriji, ne samo sjajnim rezultatima već i snažnim karakterom. Mislim da nijesmo mogli da izaberemo bolju osobu za regionalnog ambasadora. Goran je jedan od najvećih sportskih uzora na ovim prostorima i siguran sam da ćemo uz njegovu podršku lakše ostvariti naše ambiciozne ciljeve: da postanemo jedan od top tri igrača na tržištu, udvostručimo broj klijenata, ostvarimo vrhunsko zadovoljstvo naših klijenata i zaposlenih i ulažemo u održivi razvoj i zajednicu“,istakao je predsjednik UNIQA SEE regiona, Adel Bahtanović.

Adel Bahtanović Goranu je, kao punopravnom članu UNIQA zajednice, simbolično uručio polisu UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja. Kako je objasnio, „Goran je planetarno poznat po svom servisu, mi isto to želimo da postignemo našim uslugama, a ovako će naš ambasador moći da se iz prve ruke uvjeri da svojim klijentima pružamo više od osiguranja – da smo tu za njih u svakoj životnoj situaciji. Saradnjom sa legendarnim Goranom Ivaniševićem koji je prepoznatljiv u svim zemljama regiona i koji najbolje oslikava misiju UNIQA brenda da bude pozitivna, uticajna snaga u društvu, zajedno ćemo moći da se još snažnije posvetimo pružanju dobrobiti svim našim klijentima i zajednici“, zaključio je Adel Bahtanović.

Goran će u naredne tri godine biti uključen u sve kampanje, promocije brenda i ključnih proizvoda u SEE regionu. Učestvovaće u inicijativama koje će UNIQA organizovati za pomoć i doprinos zajednici i odgovornom ponašanju. Kao što je Goranova uloga trenera nezamisliva bez povjerenja i razumijevanja između trenera i igrača, tako i uloga osiguravača podrazumijeva pružanje podrške i sigurnosti svim klijentima. Takav odnos uzajamnog povjerenja i podrške sažet je u sloganu UNIQA brenda „Živimo bolje zajedno“. 


UNIQA u regionu jugoistočne Evrope (SEE region)

Grupa zemalja koje čine UNIQA SEE u 2022. godini zabilježile su snažan dvocifren rast od 11,6%, nadmašujući tržište osiguranja. Region jugoistočne Evrope treća je po veličini grupacija u UNIQA grupi sa godišnjom fakturisanom bruto premijom većom od 270 miliona eura, ima oko 1700 zaposlenih i preko dva miliona klijenata. 

UNIQA radi na pozicioniranju u regionu kao pouzdan partner za retail, korporativne i klijente banke. Kako bi razvila moderna rješenja koja mogu odgovoriti na zahtjeve klijenata, UNIQA ulaže u nove i inovativne tehnologije kao i u najbolje talente u svojoj raznolikoj zajednici zaposlenih. Sa svojim savremenim programima životnih i neživotnih osiguranja prati svjetske trendove u osiguranju i kontinuirano obezbjeđuje nove, napredne proizvode i usluge. Svojim klijentima nudi moderne proizvode koji su dostupni i klijentima najrazvijenijih država Evrope. Dodaje nove vrijednosti svojim uslugama i proizvodima, kako bi se najbolje uklopili u njihove potrebe nastojeći svakom klijentu da poboljšaju život.Portal Analitika