Politika

GO SNP raspustio nikšićki odbor

Izvor

Milić se odlučio na ovaj korak samo dan nakon sjednice odbora koja nije održana zbog nedostatka kvoruma, iako je i sam došao u Nikšić.

Milić je kako je naveo u predlogu, zatražio raspuštanje na osnovu zahtjeva članova Glavnog odbora iz nikšićkog opštinskog odbora.

Prema tom predlogu, poslove Opštinskog odbora do imenovanja privremenog odbora obavljaće Izvršni odbor GO, a Milić se obavezao da će u roku od sedam dana predložiti GO imenovanje privremenog odbora. Izborne konferencije u Nikšiću će se održati najkasnije u roku od 30 dana od stupanja na snagu odluke o raspuštanju OO.

Šef medijskog centra SNP-a Dragan Koprivica nije želio da komentariše ishod glasanja na elektronskoj sjednici a juče iz stranke nije bilo zvaničnog saopštenja o održavanju elektronske sjednice GO.

Koordinacioni tim potpisnika za smjenu Svetozara Golubovića saopštio je juče da ne prihvata odluku Srđana Milića o raspuštanju Opštinskog odbora SNP-a u Nikšiću jer bi formiranje privremenog odbora značilo i definitivno rasformiranje partije u tom gradu.

Nakon što je na sjednici OO SNP NiKšić doživio debakl predsjednik SNP-a je odlučio da nastavi sa uvođenjem dikature u partiji. Njegova nestatutarna namjera da preko IO GO ''sklepa'' privremeni Opštinski odbor predstavlja uvod u razbijanje partije u Nikšiću, koja je svih ovih godina bila temelj, naše časne opozicione borbe, stoji u saopštenju koje su potpisali Milutin Jovanović, Ilija Čvorović, Mladen Milović, Obrad Rašković i Milorad Eraković.

Portal Analitika