Politika

GO SDP: Samostalan nastup u Podgorici

Izvor

Prethodno je danas zasijedalo Predsjedništvo SDP na kojem je, nakon konsultacija, i predložen samostalan nastup u Glavnog gradu, kao i u tri ostale opštine. SDP će samostalno nastupiti i u gradskim opštinama Golubovci i Tuzi.

Glavni odbor SDP je ostavio opštinskim odborima Plava i Berana da obave još jedan krug konsultacija oko eventualne koalicije sa Demokratskom partijom socijalista u tim dvijema opštinama.

Glavni odbor je, takođe, podržao opštinske odbore u Ulcinju, Baru, Bijelom Polju, Plužinama, Pljevljima, Šavniku, Žabljaku i Danilovgradu da na izborima 23. maja nastupe u koaliciji sa DPS-om.

Odlukom o samostalnom nastupu u PodgoriciSDP je i zvanično odbacio ponudu DPS-a koji su manjem koalicionom partneru nudili četiri odbornička mjesta u Glavnom gradu. „Nije bio problem u jednom odborničkom mjestu nego u principu kojim je DPS, jedino u Podgorici smanjio broj mandata SDP-u. Stav Glavnog odbora SDP bio je da u takvoj konstalaciji odnosa unutar koalicije ne možemo bitno uticati na izvršnu politiku niti sprovoditi partijski program“, prenio je stav SDP za Portal Analitika Borisav Banović, član Glavnog odbora SDP.

Zanimljivo, od svih 14 opština u kojima se održavaju izbori DPS je jedino u Podgorici smanjio dogovorenu kvotu mandata u odnosu na raniji dogovor.

Portal Analitika