Društvo

Reagovanje

Glosarij: Respiratori koji su lani dopremljeni u CG novi, imaju garantni rok od 12 mjeseci

Povodom malicioznih tekstova i izjava vezano za isporučenerespiratore, kojima se negativno utičenareputaciju veledrogerije Glosarij bez ikakvog osnova, informišemo javnost da je naša kompanija još jednom potvrdila sa inoisporučiocem iz Turske, da su respiratori koji su dopremljeni u Crnu Goru tokom prošle godine - novi uređaji, nikada korišćeni niti u bolnicama, niti bilo gdje drugo, saopšteno je u reagovanju kompanije Glosarij. 

Glosarij: Respiratori koji su lani dopremljeni u CG novi, imaju garantni rok od 12 mjeseci Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“O istom posjedujemo zvaničnu izjavu inoisporučioca. 

Takođe, uređaji imaju garantni rok od 12 mjeseci, što je i potvrđeno u komunikaciji između Kliničkog CentraCrne Gore i inoisporučioca iz Turske.

Da pojasnimo još jednom, u potpunosti razumijevajućinapore Ministarstva Zdravljai Kliničkog Centra Crne Gore, koji su, preko konzularnog predstavništva naše države, odabrali opremu, koja je po tehničkim karakteristikama odgovarala potrebama zdravstvenog sistema, u vanrednimuslovima početaka svjetske pandemije COVID19, prihvatili smo, kao i druge društveno odgovorne kompanije ili pojedinci svugdje u svijetu,da pomognemo ida izvršimo avansnu uplatu i organizujemo transport, na najbrži mogući način. Poznato jeda smo dva respiratora i donirali. Ostali su fakturisani shodno Odluci Vlade - Nacinalnom koordinacionom tijelu, bez ijednog centa naše zarade.

Ukupno je uvezeno 30 novih respiratora od strane Glosarija i 3 od strane Uriona.

Iako smo bili samo posrednici, pružili smo pomoć još jednom, nakon prijavljenesumnje u ispravnost 12 aparata, od kojih je jedan uvezen posredstvom firme Urion (od čega je 10 aparata bilo iz Kliničkog Centra Crne Gore a dva iz ostalih bolnica). Glosarij je o svom trošku, u maju mjesecu 2020. godine, navedene aparate uputio na pregled u Tursku. Nakon završene provjere aparati su vraćeni sa svim sertifikatima i dokazima o ispravnosti. 

Kako smo naglasili nebrojeno puta do sada, Glosarij nije ovlašćeni servis za pomenutu opremu, a znajući da je momenat servisiranja i održavanja opreme veoma važan, uputili smokorisnika direktno nainoisporučioca opreme.

Dobra namjera i društveno odgovorno poslovanje je značajna odrednica veledrogerije Glosarij, u slučaju potrebe ponovo bismo se, na isti način, uključili da pomognemo zdravstvenom sistemu Crne Gore, ne očekujući zahvalnost, ali isto tako, nećemo dozvoliti da se ime naše kompanije povlači po medijima u negativnom kontekstu, a bez ikakvog osnova".

Portal Analitika