Podgorica

Otvoreno pismo Javnom servisu

Glavni grad: Sadržajem teksta na portalu RTCG nanešena šteta ugledu Vukovića, očekujemo izvinjenje

Glavni grad obratio se Javnom servisu otvorenim pismom zbog teksta pod naslovom “Krivične prijave protiv Vukovića, Makrida i Toškovića”.

Glavni grad: Sadržajem teksta na portalu RTCG nanešena šteta ugledu Vukovića, očekujemo izvinjenje Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Iz Glavnog grada naveli su da se pomenutim tekstom nanešena šteta ličnom i profesionalnom ugledu gradonačelnika Ivana Vukovića, pojašnjavajući da prijava, koja je predmet navedenog teksta, odbačena kao neosnovana, a što se u tekstu ne navodi.

Otvoreno pismo prenosimo integralno: 

“Dana 7. novembra 2022. godine u 9.39 sati, na portalu www.rtcg.me, u rubrici Crna hronika, objavljen je tekst pod naslovom “Krivične prijave protiv Vukovića, Makrida i Toškovića”, koji su naknadno preuzeli i drugi mediji.

Sadržajem ovog teksta nanešena je šteta ličnom i profesionalnom ugledu dr Ivana Vukovića. Naime, predmet navedenog teksta je prijava koja je još prije dvije godine, konkretno dana 9. novembra 2020. godine, odbačena kao neosnovana, a što se u tekstu ne navodi. Nadležni državni organ pomenutu prijavu odbacio je zato što dr Ivan Vuković, ni kao fizičko lice, ni kao gradonačelnik Glavnog grada, nije učestvovao u proceduri odabira izvođača radova za izgradnju prve faze sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici, a samim tim ni u potpisivanju predmetnog ugovora.

U prilog tvrdnji da je tekst objavljen s namjerom da se nanese šteta dr Ivanu Vukoviću govori i činjenica da isti nije sadržao ni informaciju o tome da je dr Vuković podnio krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje u ovom slučaju.

Smatramo da Javni servis treba da bude primjer u očuvanju ugleda novinarske profesije i neko ko postavlja standarde u ovoj oblasti. Međutim, u konkretnom slučaju, budući da je ovu vijest u isto vrijeme objavio i portal www.borba.me, na koji ne treba posebno trošiti riječi, vjerujemo da ste ovakvim odabirom informacija, bez prethodne provjere navoda, ugrozili i sopstveni ugled.

Kako su ovaj tekst, prije nego što ste ga uklonili sa portala, računajući na relevantnost informacija, preuzelo nekoliko medija, a isti je plasiran i na društvenim mrežama, sigurni smo da ste svjesni posljedica koje su nastale, pričinjavajući time direktnu štetu ličnom i profesionalnom ugledu dr Ivana Vukovića, ali i Glavnog grada kao institucije. Shodno navedenom, za ovakav postupak očekujemo javno izvinjenje.”

IMG-31508ab216603cb375c776adca2caf4c-V-1
image-6487327
Portal Analitika

Komentari (9)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D DgraPG__neregistrovani
07.11.2022. 23:31

Pa to je otprilike SVE što i mogu da rade u vezi Ivana Vukovića. Da LAŽU. Nažalost stari kadar DPS-a je katastrofa što se tiče korupcije u koju su uletjeli davnih dana. I ti nesposobni staruljani su i srozali DPS! Jer toliko LAKO ih je ocrniti, zato što su uvijek bili dio neke korupcije i afere.

1
0
C Cetničine_neregistrovani
07.11.2022. 17:29

S obzirom da na RTCGu defiluju perjanice Vijesti- Luković koji mrzi sve crnogorsko bas kao i Sadikovic, provjereni populisticki pulen, kao i DAN-ove uzdanice Vešović i netalenyovani Rakcevic, sve pod palicom Raonica, šta očekujet? Koliko su samo laži plasirali Jide su dali o dogadjajima u Savniku ali su zaboravili da kažu šta jw DF-ov aktivista rasio. . Raonic je glavni mastermind ali kad kod ga pitate teci će To su urednici.

11
0
T Titograd_neregistrovani
07.11.2022. 17:24

Raonić ima svoje tastere kojima naručuje priloge.Malo se dogovara sa Gojkom, malo sa rektorom, malo sa doktorom drljevićem... O njemu će se pisati doktorati......mediokritet, lažni ljevicar, izdajnik navijača......kompleksno nistavilo

9
0
R Rukffaš
07.11.2022. 16:35

Ko je na čelu portala RTCG, ove budalaštine nijesu slučajne. I nije prvi put. Svako malo taj DAN-ov podrepaš, nešto ispljune.

14
0
L Lara_neregistrovani
07.11.2022. 16:23

Javni servis trebalo bi da bude primjer u očuvanju ugleda novinarske profesije, ali Iavni servis RTCG to vise nije jos od 05.09.20021 zato ne treba da cude ove i slicne informacije, kao i selektivnost prilikom njihovog informisanja.

18
0
P Pavle_neregistrovani
07.11.2022. 16:17

Samo vi trazite izvinjenje! Gdje su smjene u RTCG? Koji je ovo programski propust a niko ne odgovara! Sramota…

19
0
b bjelopavlic_neregistrovani
07.11.2022. 16:09

Pojam ljudskosti, za sve vas je Ivan Vuković,nikad ovaj grad nije imao niti će imati boljeg domaćina.

17
0
N Nency_neregistrovani
07.11.2022. 16:09

Bijedni lešinari iz RTCG!

18
0
v vesna1956_neregistrovani
07.11.2022. 16:07

Raonicu sram te bilo,sve sto je CRNOGORSKO,pljujete,sve do ure ,a dosla je. DR IVAN VUKOVIC ZA SVE VAS U RTCG I OVU DVOGODIDSNJU VLADU JE,INTELEMTUALAC VISOKOG RANGA,NIJESTE MU DOSTOJNI NIUKOM POGLEDU,IZDAJICE DRZAVE CRNE GORE.

21
0