Podgorica

Povodom početka školske godine

Glavni grad podgoričkim prvacima dodjeljuje po 50 eura: Prijave putem elektronskog servisa "ePrvaci"

Podgorički mališani koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 50 eura, budući da je, kako je saopšteno, Glavni grad Podgorica izdvojio uvećana sredstva za tu namjenu u odnosu na prethodne godine.

Glavni grad podgoričkim prvacima dodjeljuje po 50 eura: Prijave putem elektronskog servisa "ePrvaci" Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

"Novina koja će umnogome olakšati roditeljima prilikom podnošenja zahtjeva, jeste elektronski servis „ePrvaci“ pomoću kojeg je pojednostavljen cjelokupan postupak ostvarivanja ovog prava", navode iz Glavnog grada. 

Potrebno je, kako su saopštili, da roditelji odnosno staratelji popune prijavni formular i pošalju zahtjev putem elektronskog servisa.

"Optimizacija postupka rezultat je saradnje Glavnog grada sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom javne uprave kroz koju je omogućeno da grad po službenoj dužnosti izvrši provjeru podataka umjesto da građani prilažu dokumentaciju kao dokaz za ostvarivanje prava u ovom postupku. Po okončanju javnog poziva građani će pravovremeno biti informisani o ishodu, a roditeljima/starateljima koji su ostvarili ovo pravo novčana sredstva će biti uplaćena na račun u banci. Ovo je dobar primjer i pokazatelj na koji način želimo da prilagodimo i sve ostale usluge kako bismo stvorili servisno orjentisanu administraciju po mjeri građana i privrede", navode iz Glavnog grada. 

Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće do 1. oktobra 2023. godine.

"Pored mogućnosti elektronske prijave, popunjeni zahtjev Obrazac građani mogu predati i na arhivi Glavnog grada ili poslati poštom u zatvorenoj koverti (Njegoševa, 20.) Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na kontakt telefon 020/ 447-142 ili na e-mail adresu: anja.raskovic.varagic@podgorica.me", saopšteno je iz Glavnog grada. 


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.