Podgorica

Glavni grad obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Povodom međunarodnog Dana starijih osoba, 1. oktobra, Glavni grad je korisnicima usluge "Pomoć i njega u kući" uručio prigodne poklone, a gradonačelnik Ivan Vuković posjetio je sugrađane Vojislava Stankovića i Sanku Bulić koji su se prisjetili stare Podgorice, te kazali da su izuzetno zadovoljni odnosom Glavnog grada prema starijim osobama, kao i dosadašnjim razvojem naše Podgorice.

Glavni grad obilježio Međunarodni dan starijih osoba Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, Glavni grad u kontinuitetu brojnim aktivnostima i projektima, posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života pripadnika starije generacije. U skladu s tim, tokom prethodnog perioda pokrenuti su brojni socijalni servisi poput “Komša” koji je namijenjen za besplatan prevoz starijih sugrađana u užem centru grada i Senior kartice, uz koju se ostvaruju brojni popusti.

"Obilježavanju Dana starijih osoba pridružila se i Benu apoteka, te obezbijedila vaučere za kupovinu u njihovim apotekama. Podsjećamo, za 145 sugrađana starije životne dobi, obezbijeđene su usluge u okviru servisa “Pomoć i njega u kući”, koje su namijenjene licima koja usljed starosti, hronične bolesti ili invaliditeta imaju ograničene fizičke ili psihičke sposobnosti da zadovolje svakodnevne osnovne lične i životne potrebe", navodi se u saopštenju.

U prethodnom periodu, Glavni grad je posvećeno radio i na rješavanju stambenog pitanja penzionera, te je pomogao u rješavanju stambenog pitanja 288 penzionera.

"Podsjećamo, Glavni grad je pružio gotovo 4 miliona eura podrške realizaciji projekta izgradnje Doma za stare, gdje je predviđen boravak za 270 korisnika. U skladu sa pozitivnom praksom, Glavni grad će i u narednom periodu posvećeno raditi na unapređenju uslova života za naše najstarije sugrađane", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N NiksicMne999__neregistrovani
01.10.2022. 12:40

Ivane ovo su divne stvari koje radite za stare! Kad bi mogli da otvorite više Dom za stare u Nikšiću bilo bi dobro kao i u Podgorici! Nema te nemoćne ko da čuva kad im djeca rade! Skupoca je pa teško da se odvoji od plate za čuvanje starih polupokretnih osoba! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

9
0
i ipma__neregistrovani
01.10.2022. 11:49

Respekt,podrska!!!!! 🇲🇪❤️👍👏👍👍👍👍

11
0
M Montenegro_neregistrovani
01.10.2022. 11:18

Bravo ti ga Ivane nas crnogorski

12
0