Podgorica

I pored parkinga nesavjesni vozači koriste trotoare i kolovozne trake

Glavni grad: Apel građanima da poštuju komunalni red

Iako Glavni grad u kontinuitetu radi na podizanju nivoa komunalnog reda u Podgorici, nesavjesni vozači i dalje ne poštuju pravila, te umjesto parking mjesta, biraju trotoare ili kolovozne trake za parkiranje ili privremeno zaustavljanje vozila, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

Glavni grad: Apel građanima da poštuju komunalni red Foto: Glavni grad
Portal AnalitikaIzvor

Na taj način ne samo da uzrokuju velike saobraćajne gužve, već i obesmišljavaju parking zone i površine koje su uređene u tu svrhu.

Najčešće možemo uočiti veliki broj nepropisno parkiranih vozila u Ulici Serdara Jola Piletića, koja zauzimaju saobraćajnu traku stvarajući velike gužve ispred „Limenke“, dok se u istoj ulici preko puta nalazi novo parkiralište za čije korišćenje treba izdvojiti 0.50 e/h - stoji u saopštenju Opštine Podgorica.

- Podsjećamo da je Parking servis doo Podgorica nedavno završio radove na izgradnji ovogpotpuno automatizovanog smart parkinga sa mogućnošću čitanja registarskih oznaka, samonaplatnom stanicom, video&voice podrškom operatera kao i upravljenju parkinga iz Operativno - kontrolnog centra Parking servisa. Dakle, Glavni grad svakodnevno radi na stvaranju svih potrebnih uslova za povećanje komunalnog reda u Podgorici, posebno kada je riječ o funkcionisanju saobraćaju, kako kroz unapređenje usluga Parking servisa i rada Komunalne inspekcije, tako i kroz razvoj biciklističke infrastrukture.

Stoga još jednom apelujemo i pozivamo sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisana pravila i koriste raspoloživu infrastrukturu - saopšteno je iz Glavnog grada.

Portal Analitika