Abiznis

GI Zdravi Mojkovac: Ministarstvo finansija je pokazalo da igra za koncesionara

Odluka Vlade da sa dnevnog reda povuče odluku o raskidu Ugovora je zastrašujuća za sve građane kako Mojkovca, tako i Crne Gore, poručili su iz Građanske inicijative "Zdravi Mojkovac"

GI Zdravi Mojkovac:  Ministarstvo finansija je pokazalo da igra za koncesionara Foto: printscreen
Portal AnalitikaIzvor

"Da li je Vlada podlegla pritiscima Njemačke, Švajcarske i domaćih političara koji se zalažu za ovaj koruptivni projekat? Sramno! Ministarstvo finansija je pokazalo da igra za koncesionara i zbog toga su njihove dvije predstavnice, Jovana Bojić i Maja Mitrović, bile uzdržane na sjednici međuresornog tima!", kazali su iz GI "Zdravi Mojkovac. 

U situaciji kada koncesionar, kako tvrde, nije ispunio svoje obaveze, a prihvatio isključivi rizik za pribavljanje dozvola, i pravnim laicima je, poručuju, jasno da se ugovor može raskinuti.

"Ministarstvo finansija se od početka nije bavilo finansijskom analizom projekta, odnosom gubitka i moguće dobiti, već su se od starta zauzeli odbrambeni stav prema koncesionaru. Ne postoji nijedna međunarodna pravna kuća koja može da izmjeri naše živote naspram Černobilja koji bi bio instaliran", poručuju iz GI "Zdravi Mojkovac".

Ministru Mujoviću su se zahvalili na trudu i zalaganju za, kako su kazali, njihov problem.

"On nam je jedina nada da će dobro pobijediti. I poručujemo gospodinu Spajiću: nismo mi emotivni, nego preplašeni za svoje živote i potomstvo. A odustati nećemo nego ćemo se boriti do kraja!", kazli su iz GI "Zdravi Mojkovac"

Portal Analitika