Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • GI 21.maj: Vlada koja ničice pada pred beogradskom velikosrpskom politikom i klerikalnim nacionalizmom SPC

Tromjesečni bilansi vlade premijera Krivokapića

GI 21.maj: Vlada koja ničice pada pred beogradskom velikosrpskom politikom i klerikalnim nacionalizmom SPC

Tromjesečni bilansi vlade premijera Krivokapića potvrdili su pesimističke slutnje političke, stručne i šire javnosti. Vlada koja je jedva i nevoljno sastavljena već na početku svog mandata prepoznata je po servilnosti, partitokratiji, nepoštovanju sistemskih zakona, nesposobnosti i revanšizmu, poručuju iz Građanske inicijative 21.maj.

GI 21.maj: Vlada koja ničice pada pred beogradskom velikosrpskom politikom i klerikalnim nacionalizmom SPC Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je vlada koja ničice pada pred beogradskom velikosrpskom politikom i klerikalnim nacionalizmom SPC. Ovo je vlada koja, pod parolom profesionalizma, radi sve isto što i bivša vlast, namještajući svoje mahom neiskusne i priučene partijske kadrove i političke simpatizere", navode iz Građanske inicijative 21.maj. 

Ovo je vlada koja je izgubila bitku sa pandemijom korona virusa čime je Crnu Goru izložila patnjama koje su se mogle izbjeći. Umjesto da apsolutniprioritet državne politike bude očuvanje javnog zdravlja, paralelno sa brigom o ekonomiji i radnim mjestima, ova vlada je, kako navode, očigledno izgubila kompas, pritom neuvjerljivo se pravdajući propustima bivše vlasti. 

"Ovo je vlada koja, osim nastavka zaduživanja, ni po čemu nije pokazala da se razumije u privredu i preduzetništvo. Ovo je vlada koja je kršenjem sistemskih zakona i ignorisanjem pravnih standarda već uspjela da se konfrontira sa Briselom. Istovremeno, ovo je vlada koja kipti političkim revanšizmom dok nasušnu potrebu za pravednom i pravnom državom svodi na paradna hapšenja i populističke prijetnje polovini stanovništva", piše u saopštenju. 

Takođe, kako kažu, ovo je vlada koja je znanje i duh Crne Gore besramno sabila u jedan ministarski resor i na njegovo čelo postavila nekompetentnu i provokativnu ličnost.

"Konačno, ovo je vlada koja već sada jasno nagovještava da će u mjeri u kojoj se bude miješala u svoj posao Crnoj Gori biti sve nelagodnije i teže",zaključuju iz Građanskog pokreta 21.maj. 

Portal Analitika