Politika

"Parlamentarne proevropske partije bi trebalo DF i Demokrate da smjeste gdje im je mjesto"

GI "21. maj": Najmanje što CG može je da eliminiše putinovske režime na svojoj teritoriji

Već sada je izvjesno da će ruska agresija na Ukrajinu dramatično pomjeriti međunarodni javno-pravni i politički poredak, ocijenili su u Građanskoj inicijativi "21. maj".

GI "21. maj": Najmanje što CG može je da eliminiše putinovske režime na svojoj teritoriji Foto: Građanska inicijativa 21. maj
Portal AnalitikaIzvor

“Svijet više neće biti isti, što će se snažno reflektovati i na balkanski region. Ovo je vrijeme kada će se dramatično mijenjati i crnogorski politički odnosi. Uz podršku zapadnih saveznika, koja je sve jača i očiglednija, crnogorske državotvorne i proevropske snage u svim segmentima moraju preuzeti upravljanje Crnom Gorom i marginalizovati uticaj putinovskih i velikosrpskih partija i grupa. Istovremeno, svi mediji koji šire laži i mržnju po nalozima putinovskih operativaca treba da budu zabranjeni. Dok Ukrajinci ginu braneći svoju zemlju i Evropu najmanje što Crna Gora može učiniti je da eliminiše bilo kakav uticaj putinovskog režima na svojoj teritoriji“, kazali su oni.

Za početak, parlamentarne proevropske partije, prema njihovim riječima bi trebalo da DF i Demokrate, "koji su inače putinovska i vučićevsko-populistička terenska operativa, smjeste tamo gdje im je mjesto" - a, kako su kazali, to je mjesto trajne parlamentarne i političke manjine koja će da čili u dolazećem vremenu.

“Važno je shvatiti da je ovo period u kojem nema kompromisa sa politikama koje prećutkuju varvarsku rusku agresiju na Ukrajinu i Evropu. Takve politike su duboko suprostavljene crnogorskoj evropskoj budućnosti i iole perspektivnim životima naših građana“, zaključili su iz GI "21. maj".

Portal Analitika