Politika

Gelbard: Milo Đukanović je za SAD - heroj!

Izvor

- U Vladi SAD i to ne samo u aktuelnoj već i to važi za prethodne predsjednike, znači za Buša i Klintona, važi snažan osjećaj da je Milo Đukanović uradio izuzetan posao i da je bio pravi heroj s obzirom na njegovu ulogu u građenju Crne Gore kao nezavisne, demokratske države koja je saznovana na demokaratskim principima, rekao je Gelbard.

Američki diplomata je ocijenio da je iz više razloga nesreća što je Milo Đukanović odlučio da se povuče, ali budući da ga lično jako dobro poznaje i svakako razumije, da smatra da nije lako tako dugo biti u važnoj liderskoj poziciji i da razumije da želi da se bavi drugim stvarima.

- Razgovarao sam sa njim o tome i znam da mu je bilo teško da se vrati u Vladu kada ju je prvi put napusustio. Ja lično i Vlada SAD smatramo da Vladu ostavlja u dobrim rukama, rekao je Gelbard.

On je kazao da su ocjene da je Đukanović napustio Vladu pod međunarodnim pritiskom potpuno nepsnovane.

- To nikako. Jako dobro znam da je Đukanović sam želio da odstupi i znam da uživa da radi u privatnom sektoru. On se prije nekolikom godina na tu funkciju vratio jer je nekoliko ljudi to tražilo od njega. Svjestan sam da je tražio način da uredi svoju smjenu i da je bivši ministar finansija njegov izbor već nekoliko godina i to je odličan izbor, zaključio je Gelbard.

Portal Analitika