Finansije

Gazivoda: Nije lijepo da se guverner i ministar finansija prepucavaju

Izvor

On je kazao da „nije lijepo da se guverner, odnosno predsjednik Savjeta Centralne banke i ministar finansija prepucavaju i jedan drugoga kritikuju“.

„To ne znači da treba eliminisati samostalnost centralnih monetarnih vlasti, ali kako u životu niko ne može biti slobodan da radi što mu je volja, tako ni monetarne vlasti ne mogu raditi što im padne na pamet“, kazao je Gazivoda komentarišući aktuelni odnos „monetarne vlasti – Vlada“ u Crnoj Gori.

On dalje primjećuje da se iz Centralne banke oglašava u javnosti isključivo vodeći čovjek, guverner, dok se iz Ministarstva finansija oglašavaju mlađi ljudi.

„Niko iz Savjeta Centralne banke ne komentariše zbivanja. Ovo je, međutim, specifična situacija. Previše je navijača, malo igrača. Volio bih da znam što misle i drugi, jer ne može sve da zna Krgović. Ukoliko on pravi greške, treba mu pomoći da izađe na pravi put. Lično mislim da je u posljednje vrijeme intenzivno radio i postigao rezultate. Dosta smo zajedno radili ja i Krgović. Zna se i logistika kojom je došao na mjesto na kojem je. Zato se nije dobro konfrontirati sa onima sa kojima smo intenzivno sarađivali u kreiranju sistema. Naravno, ne na štetu principijelnog poštovanja struke“, kazao je Gazivoda.

Portal Analitika