Abiznis

Funkcioneri DRI doniraju pola plate za borbu protiv korone

Senat Državne revizorske institucije (DRI), na sjednici održanoj 23. marta, donio je Odluku o obustavi dijela zarade na ime donacije shodno preporuci Vlade Crne Gore da svi javni funkcioneri na centralnom i lokalnom novou, za potrebe borbe protiv epidemije korona virusa, izvrše uplatu donacije u vrijednosti od 50% jedne mjesečne zarade na poseban račun kod Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, koji je otvoren za ove namjene.

Funkcioneri DRI doniraju pola plate za borbu protiv korone Foto: Portal Analitika
Izvor

„Na predlog predsjednika Senata dr Milana Dabovića, a u skladu sa datom preporukom Vlade Crne Gore, predsjedniku Senata dr Milanu Daboviću, senatorima Nikoli Kovačeviću, Zoranu Jeliću i dr Branislavu Raduloviću, članu Senata Radulu Žurići i vršiteljki dužnosti sekretara Dobrili Glomazić, obustavlja se 50% zarade za mart mjesec 2020. godine, na ime donacije Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, za potrebe borbe protiv epidemije korona virusa“, saopšteno je iz DRI.

Uplata će se izvršiti na poseban račun kod Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, koji je otvoren za ove namjene.

Odluka o obustavi dijela zarade na ime donacije je objavljena na zvaničnoj internet stranici Državne revizorske institucije.

Portal Analitika