Kultura

Održaće se od 11. do 23. juna

Funfest Cetinje: Prvi festival komedije i zabave u Crnoj Gori

Glavni program obuhvata četiri predstave iz regiona dok će prateći program biti zabavnog karaktera i obuhvata akrobatski i lutkarski program, kao i ulične svirače

Funfest Cetinje: Prvi festival komedije i zabave u Crnoj Gori Foto: Centar za kulturu prijestonice Cetinje
Portal AnalitikaIzvor

Prvi festival komedije i zabave „FunFest Cetinje“ održaće se od 11. do 23. juna na Cetinju. To je prvi pozorišno žanrovski festival u Crnoj Gori.

Glavni program festivala pratiće četiri predstave iz regiona, tri predstave iz Crne Gore, dva koncerta i prateći program. 

Kako ističu iz Centra za kulturu prijestonice Cetinje, festival će se sastojati od glavnog i pratećeg programa. 

Glavni program, koji će se održati na Ljetnjoj pozornici na Cetinju, obuhvata četiri predstave iz regiona. 

Biće izvedeni komadi: „Zoran Radmilović“, sa Ivanom Tomaševićem u produkciji Scena „Maska“, Šabac; „Što me OPET snađe“ sa Anđelkom Prpić u produkciji GMR, Srbija; „Svadbena zvona“ u produkciji Srednjo evropskog Kulturnog Centra iz Novog Sada i „Đurologija“ Branko Đurić Đuro, u produkciji „Luda kuća“, Hrvatska, dvije predstave Gradskog pozorišta Podgorica „Čuvari tvog poštenja“ i „Mislim da treba da razgovaramo“ i jednu predstavu Bjelopoljskog pozorišta „Nobelovci“. Osim toga, na istoj sceni biće održan koncert Barselona Džipsi Balkan orkestra (BGKO).

Kako dodaju, prateći program će biti zabavnog karaktera i obuhvata akrobatski i lutkarski program, kao i ulične svirače.

Za zatvaranje Festivala rezervisano je „Veče sa glumcima“ – muzičko scenski događaj posvećen najljepšim umjetnostima – glumi i muzici.
Portal Analitika