Zanimljivosti

Iz doba Hladnog rata

(FOTO) Prodaje se nuklearni bunker, cijena mu je paprena

Njemački nuklearni bunker iz doba Hladnog rata sa betonskim zidovima debljine 3 metra stavljen je na prodaju na Ibeju za skoro 1,4 miliona funti (1,6 miliona eura).

(FOTO) Prodaje se nuklearni bunker, cijena mu je paprena
Nuklearni bunker
nova.rsIzvor

Sklonište za preživljavanje od apokalipse od 850 kvadratnih metara nalazi se u gradu Ksanten u zapadnoj njemačkoj saveznoj državi Severna Rajna – Vestfalija.

Mali oglas na Ibeju koji je dospio na naslovne strane u Njemačkoj, kaže: „Usred prelijepog Ksentena je veoma bezbjedno utočište za vas, koje će izdržati izazove zaštite porodice u najekstremnijim uslovima“.

„Ogroman sistem bunkera prostire se pod zemljom na 850 kvadratnih metara i garantuje zaštitu svojim betonskim zidovima debljine 3 metra“, stoji u objavi.

„Bunker je korišćen za vreme za razne operacije Bundesvera (njemačkih oružanih snaga)“, navodi se.

Sklonište imam svoj generator, električni sistem, kontrolnu tablu, rezervoare za ulje i vodu, sopstvenu sanitarnu opremu, teška čelična vrata i skladište, stoji u oglasu.

„Tehnička oprema i atmosfera bunkera će vas odvesti pravo nazad u vrijeme o kojem malo ko može da govori“, navodi se u oglasu. Dodaje se da je ovo dobra opcija za „bezbjednost“ u „slučaju rata u Njemačkoj“.

Agenti za nekretnine ističu da je ovaj bunker u dobrom stanju, ali treba da bude očišćen zbog stvari koje su ostavili prethodni zakupci, prenosi Dejli mejl.

„Mnogi sistemi bi morali da budu remontovani i provjereni, jer su električne veze prekinute“, dodaje se. „Stoga se smatra da ovaj objekat treba renovirati“.

Portal Analitika