Podgorica

(FOTO) Podgorica danas: Smeće na sve strane, samo ne tamo đe mu je mjesto

Prizori su zabrinjavajući i zbog mogućnosti izbijanja zaraze pa građani apeluju na nadležne da se konačno uhvate ukoštac sa ovim problemom

(FOTO) Podgorica danas: Smeće na sve strane, samo ne tamo đe mu je mjesto Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Proljeće u Podgorici ove godine, sudeći po fotografijama koje nam šalju čitaoci, više odiše ambijentom nekog postapokaliptičnog mjesta nego najljepšim godišnjim dobom u glavnom gradu jedne ekološke države.

Mini deponije, prazni kontejneri a oko njih gomile otpada koje niko ne odvozi danima samo su još jedna potvrda da u Podgorici imamo gorući problem sa odlaganjem i odvoženjem smeća, koji nikako da stigne na red za rješavanje.

Na fotografijama koje su nam jutros poslali čitaoci Analitike mogu se vidjeti i napušteni psi koji raznose nepokupljeno smeće sa podgoričkih ulica. Prizori su zabrinjavajući i zbog mogućnosti izbijanja zaraze pa građani apeluju na nadležne da se konačno uhvate ukoštac sa ovim problemom. 

Podsjetimo, radnici podgoričkog preduzeća "Čistoća" prošle sedmice su protestovali zbog najave o smanjenju plata. Kazali su kako će i stupiti u štrajk ako im budu srezali zarade.

Povodom krize u "Čistoći" direktor tog gradskog preduzeća Denis Hot danas je izjavio kako očekuje podršku Glavnog grada kako bi prevazišli ovaj problem, odnosno kako ne bi došlo da smanjenja plata zaposlenima, odnosno direktnim izvršiocima na terenu.

Sudeći po ovome, sve su prilike da će foto-raport sa ulica Podgorice biti još kompleksniji kada je riječ o higijeni glavnog grada.

Podgorica: Radnici "Čistoće" protestuju zbog najave o smanjenju plata (VIDEO)
20
Podgorica: Radnici "Čistoće" protestuju zbog najave…
19.04.2024 10:26
Hot povodom aktuelne krize u ,,Čistoći”: Zalagaću se da se u prvom redu zaštite radnici na terenu
0
Hot povodom aktuelne krize u ,,Čistoći”: Zalagaću…
22.04.2024 12:06


Portal Analitika