Košarka

(FOTO) Održan 3x3 Bar Open 2k24: Sportski spektakl u gradu pod Rumijom okupio ljubitelje basketa

U velikom finalu, protiv ekipe Zabjelo Kodio pobjedu je ostvarila ekipa Wolves MTS 3X3 iz Srbije

(FOTO) Održan 3x3 Bar Open 2k24: Sportski spektakl u gradu pod Rumijom okupio ljubitelje basketa Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

U Baru je proteklog vikenda, održan 3x3 Montenegro LOB Tour 2K24, koji pored novčane nagrade, u saradnji sa MTS Streetballom učesnicima nudi mogućnost plasiranja na Amsterdam Masters. Tako je na prvom od četiri Quest stopa u gradu pod Rumijom atmosfera bila na vrhuncu. 

U velikom finalu, protiv ekipe Zabjelo Kodio pobjedu je ostvarila ekipa Wolves MTS 3X3 iz Srbije.

3x3

Turnir 3x3 Bar Open 2k24, sa bogatim nagradnim fondom, 6. i 7. jula na šetalištu Kralja Nikole okupio je 12 ekipa iz Crne Gore i Srbije. Pored nagradnog fonda od 2.000 eura, prvoplasirana ekipa izborila je plasman na završnom 3x3 Podgorica LOB Top8 Quest turniru, čiji će pobjednik nastupiti na Amsterdam Mastersu.

Prvog dana događaja, 18 ekipa je učestvovalo na 3x3 Bar Open 2k24 kvalifikacionom turniru, sa kojeg su u glavnu fazu takmičenja plasman izborile ekipe ZDR, Popular, Nani Prom Cetinje i Dežurni Krivci.
Prvo mjesto u velikom finalu protiv ekipe Zabjelo Kodio, rezultatom 16:13, izborila je gostujuća ekipa Wolves MTS 3X3 iz Srbije, čiji sastav čine Đuro Dautović, Novak Gole, Nikola Lazić i Minja Todorović. 

3x3-2

Pored novčane nagrade od 1.400 eura, Wolvesi su se plasirali na 3x3 Podgorica LOB Top8 Quest turnir, čiji će pobjednik nastupiti na Amsterdam Mastersu.
Za Zabjelo Kodio ekipu iz Podgorice nastupili su Dragoje Đoković, Miljan Marinović, Vaso Popović i Stefan Vlahović. Oni su osvojili novčanu nagradu u iznosu od 500 eura, završivši takmičenje kao drugoplasirana ekipa u izuzetno teškom finalu, nakon što se Marinović povrijedio u polufinalnom meču.

Pored uzbudljivih mečeva na šetalištu Kralja Nikole u Baru, kako su saopštili organizatori, publika je bila u prilici da uživa u takmičenju u zakucavanju, za koje je nagradni fond iznosio 50 eura i 50 eura Free beta od kompanije LOB, koje je osvojio Ilija Popović iz ekipe Krokodil. Njemu se suprotstavio Pavle Jovićević, koji je nastupio za ekipu Cetinje.
Takmičenje u šutiranju trojki, kao najprecizniji, osvojio je Željko Matanović, koji je nastupio za ekipu Termosistem, čime je osvojio nagradu u iznosu od 50 eura i 50 eura Free bet-a od kompanije LOB.

Turnir je, uz prikladan govor, proglasio otvorenim predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, nakon čega je na terenu odigrana revijalna utakmica u kojoj je i sam učestvovao. Pored predsjednika Opštine, u revijalnom meču su učestvovali: Mihailo Vukić, Alen Đeljošević, Čejović Marko, Suad Hodžić i Dino Lavrović.
Pred veliko finale, publika je imala priliku da uživa u izvedbi Folklornog ansambla Rumija. U subotu je održan turnir za djecu, a za pobjedničke ekipe poklon pakete obezbijedila je kompanija IDEA.

3x3 Montenegro LOB Tour 2K24 road to Amsterdam Master by Mazda 26. i 27. jula organizuje drugi Quest stop, ovog puta na Žabljaku.

Portal Analitika