Ostalo

"Jedan od najznačajnijih projekata u sportskoj oblasti"

Formirana radna grupa za osnivanje Olimpijske kuće i izgradnje Olimpijskog parka

Ministarstvo sporta i mladih formiralo je međuresornu radnu grupu sa zadatkom da predloži neophodne infrastrukturne i finansijske preduslove za osnivanje Olimpijske kuće i izgradnje Olimpijskog parka.

Formirana radna grupa za osnivanje Olimpijske kuće i izgradnje Olimpijskog parka Foto: Uprava za sport i mlade
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je, nakon održanog prvog sastanka radne grupe, zaključeno je da je neophodno što prije definisati lokaciju i potrebne finansije.

Vlada je, na ranije održanoj sjednici, na predlog ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića, donijela zaključak o izgradnji Olimpijske kuće i parka.

"Olimpijska kuća je jedan od najznačajnijih projekata u sportskoj oblasti, sa ciljem promocije naših najvećih sportskih rezultata kroz Olimpijski muzej, edukaciju naših kadrova u sportu kroz akademiju i podršku projektima kroz Olimpijski hub, piše u saopštenju.

Kako dodaju, to će biti reprezentativni objekat koji će Glavnom gradu, ali i Crnoj Gori, dati novu sportsko-turističku vrijednost, a sportu priliku za brži razvoj i značajnije pozicioniranje na globalnoj mapi.

"Izgradnja Olimpijske kuće imaće pozitivan ekomonski i društveni uticaj zbog čega su Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Crne Gore dali punu podršku za njegovu realizaciju", saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.