Društvo

Fondacija Gusinje iz Njujorka opredijelila 30.000 eura pomoći Crnoj Gori

Fondacija Gusinje iz Njujorka opredijelila je donaciju od 30.000 dolara Crnoj Gori za borbu protiv korona virusa i pomoć ugroženom stanovništvu na području opština Gusinje i Plav.

Fondacija Gusinje iz Njujorka opredijelila 30.000 eura pomoći Crnoj Gori Foto: internet
Izvor

Naime, Upravni odbor ove Fondacije juče je donio odluku da 20.000 dolara uplati Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Crne Gore, dok je 10.000 dolara namijenjeno za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva na području opština Gusinje i Plav.

“Pomoć za građane u Gusinju i Plavu biće koordinirana sa lokalnim kriznim štabovima, a namijenjena je isključivo za kupovinu namirnica stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe”, navodi se u saopštenju.

Iz Fondacije Gusinje poručuju da se nadaju da će ova donacije makar malo pomoći u borbi protiv bolesti koja predstavlja izazov i opasnost sa kojom se suočava cijeli svijet.

“Fondacija ponavlja apel našim građanima da ostanu kod kuće i poštuju mjere i preporuke koje su donijeli nadležni crnogorski organima, radi suzbijanja korona virusa. Uprava za dijasporu pozdravlja gest Fondacije Gusinje, koja i ovom donacijom nastavlja humanu misiju pomoći Crnoj Gori i svom zavičaju. Uprkos činjenici da se u zemlji u kojoj žive i rade suočavaju sa istim problemom, naši ljudi u ovim kriznim trenucima ne zaboravljaju svoju Crnu Goru o čemu svjedoče brojne donacje pojedinaca i organizacija iz dijaspore koje ovih dana pristižu u Crnu Goru”, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika