TV / Film

Firt i Portman najbolji glumci po izboru kritičara

Izvor

"Početak" je trijumfovao u tehničkim kategorijama - kamera, scenografija, montaža, vizuelni efekti, zvuk i najbolji akcioni film.

Film Dejvida Finčera "Društvena mreža" (Social Network) koji prati početak razvitka Fejsbuka proglašen je za najbolji film, a dobio je i nagrade za režiju, scenario nastao po literarnom predlošku i najbolju muziku.

Tri nagrade dobila je bokserska drama "Borac" (The Fighter), i to za najbolju mušku epizodu (Kristijan Bejl), najbolju žensku epizodu (Melisa Leo) i najbolji glumački ansambl.

Kolin Firt je zahvaljujući ulozi kralja Džordža VI u filmu "Kraljev govor" (The King's Speech) proglašen za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Natali Portman za rolu balerine u trileru "Crni labud" (Black Swan).

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i on-lajn kritičara proglasilo je "Priču o igračkama 3D" najboljim animiranim filmom, "Čekajući 'Supermena'" dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, "Easy A" je izabran za najbolju komediju, a "Muškarci koji mrze žene" nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.

Hejli Stajnfeld dobila je nagradu u kategoriji najbolja mlada glumica ili glumac, za ulogu u filmu "Čovjek zvani hrabrost" (True Grit) koji su režirali braća Koen

Portal Analitika