Politika

Tribina

Evropski tim za Nikšić: Zdravstvenu i socijalnu zaštitu ćemo podići na najveći mogući nivo

Evropski tim za Nikšić će dati sve od sebe da zdravstvenu zaštitu u našeg gradu podignemo na najveći mogući nivo, a posebna briga biće posvećena i starijoj populaciji, ocijenio je dr Dejan Perović sinoć na tribini te koalicione liste. 

Evropski tim za Nikšić: Zdravstvenu i socijalnu zaštitu ćemo podići na najveći mogući nivo Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Značajna ulaganja, kako su saopštili predstavnici pobjedničke liste, biće obezbijeđena i za oblast kulture.

Kandidat za odbornika ugledni nikšički ljekar dr Dejan Perović saopštio je da su za njega pacijenti svetinje, kao što je i Crna Gora svetinja.

- Vjerujte da ću kao pojedinac, ali i čitav tim ljekara i zdravstevnih radnika u Nikšiću za naš evropski građanski Nikšić, dati sve od sebe, da zdravstvenu zaštitu pomognemo na najveći mogući nivo – rekao je Perović.

On je pozvao mlade ljude da se obrazuju i uključe, a da će Evropski tim za Nikšić podržati svakog da napreduje u svojim karijerama.

- Omogućićemo mladim ljekarima da idu na specijalizacije da se školuju, da dobijaju supspecijalizacije, da ovaj grad ima veliki broj stručnjaka – kazao je Perović.

Predsjednik OO DPS Nikšić i kandidat za odbornika Zoran Vukićević poručio je da posebnu pažnju u svom programu posvećuju ljudima treće životne dobi, koji, kako je dodao, zaslužuju svako poštovanje.

- Dom za stare u Nikšiću će kada počne sa radom nuditi i usluge pomoć kući, što je izvanredna stvar. Radnici Doma će raditi sa starijim ljudima i kući, što će biti višestruko korisno jer će se upoznati sa potencijalno budućim korisnicima – naveo je Vukićević.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Sonja Milatović navela je da je sadašnjoj generaciji pripalo da 14. mart u Nikšiću bude poput 21. maja odnosno da se odbrani ono što se duguje našim đedovima i prađedovima koji su se borili za slobodarsku i antifašističku Crnu Goru.

- Znate da uprkos brojnim atacima koje trpimo sa svih strana mi moramo ovu borbu održati na demokratskom nivou. Nakon 14. marta uložićemo značajna sredstva u prostor Gradske kuće, a Biblioteka će dobiti svoje zdanje. Na taj način dokazaćemo da smo svjesni istine da je svaka investicija u obrazovanje, naročito u najmlađe, dobro ulaganje - ocijenila je Milatović.

Ona je najavila povezivanje kuture i turizma odnosno valorizaciju Crvene stijene kao turističkog lokaliteta, što će pomoći i razvoju tog ruralnog područja, preciznije sela Petrovići i njegove okoline.

- Kultura čini bitan dio svake Nikšićanke i svakog Nikšićanina zato vas pozivam da nakon 14. marta zajednički radimo na tome da Nikšić pozicioniramo na mapi kulture regiona i Evrope – zaključila je Milatović.

Portal Analitika