Abiznis

Evropski menadžeri: Žarko Radulović u top 12 evropskih biznismena

Suvlasnik hotelske grupa Montenegro stars, Bečići, Žarko Radulović proglašen je za jednog od 12 najboljih evropskih menadžera u proteklih 25 godina . Priznanje je dodijelila Evropska Agencija - Naj menadžer (za izbor I promociju najuspješnijih biznismena) i časopis EUROMANAGER .

Žarko Radulović Foto: CTU
Žarko Radulović
Portal AnalitikaIzvor

“Prateći razvoj i unaprjeđenje biznisa u kompanijama koje smo, kao injihove čelnike prethodnih godina nagrađivali za poslovni rezultat ,odlučili smo da u ovoj- po svemu specifičnoj godini- ustanovimo novu nagradu “TOP 12 EVROPSKIH MENADŽERA“ . Tako smo među dosadašnjim laureatima, dakle najboljima, odabrali 12 najboljih”, saopšteno je iz Upravnog Odbora Agencije Najmenadžer čiji je počasni predjednik nekadašnji hrvatski predjednik Stjepan Mesić.

Iz Agencije su precizirali da je nagrada priznanje za 25 godina kontinuiranog uspješnog rada. Suvlasnik kompanije Montenegro stars Žarko Radulović jedini je dobitnik ove nagrade iz Crne Gore. 

“Žiri je odlučio da nagradi Žarka Radulovića zlatnom plaketom jer je vodeći svoju kompaniju, unaprijedio poslovni ambijent u svojoj Crnoj Gori,ali i državama jugoistočne i srednje Evrope. Radulović je nagrađen je za kontinuirani dorpinos razvoju turizma u Crnoj Gori i regionu, a u okviru ove inicijative on, hotel Splendid i njegov generalni menadžer od 2008 pa na ovamo dobili su čak 5 priznanja evropskioh menadžera u okviru ove inicijative”, rečeno je na ceremoniji dodjele nagrada u Sarajevu, koja je u skladu sa epidemiloškom situacijom održana pred ogrnaičenim brojem posjetilaca. 

Nagrađeni Radulović je u svom video obraćanju zahvalio žiriju , navodeći da mu je ova nagrada posebno draga , te dai ovu kao i sve prethodne doživaljava kao uspjeh tima koji vodi. Ipak, kako je naglasio, ovu je sa posebnim zadovoljstvom posvetio svim zaposlenima koji rade ili su nekad radili u kompaniji Montenegro stars.

“Biti u društvu 12 najboljih biznismena jugoistočne I srenje Evropeimponuje, anaročito u godini u kojoj je pandemija udarila u temelje turizma i umalo dezintegrisala koncept na kojem počiva. Uspjeli smo da odreagujemo na nove i sve samo ne - normlane okolnosti, mijenjajući strategiju na sedmičnom nivou. Zadržali smo povjerenje gostiju u nikad težim uslovima i što je važnije dobili bitku za radna mjesta. Još jednom želim da se zahvalim svim zaposlenima u kompaniji, koji su radili sa mnogo entuzijazma i pokazali koliko su privrženi kompaniji u ovako teškim vremenima. Hvala im što smo zahvaljujući njihovom znanju, iskustvui požrtvovanju uspjeli da održimo nivo po kojem nas gosti poznaju”, rekao je Radulović nakon proglašenja. 

Pored dobitnika ”Top 12” iz deset evropskih država na svečanosti u Sarajevu je uručeno i pet specijalnih nagrada pojedincima i kompanijama.


Portal Analitika