Svijet

Evropska komisija spriječila Buking da preuzme Etraveli

Evropska komisija (EK) je spriječila vodeću američku onlajn turističku agenciju Buking (Booking) da preuzme švedsku agenciju za rezervacije letova Etraveli za 1,63 milijarde eura, pošto smatra da bi Buking time ojačao svoju dominatnu poziciju na evropskom tržištu.

Evropska komisija spriječila Buking da preuzme Etraveli Foto: eurodiaconia.org
Mina Izvor

"EK je navela da je prethodno upozorila kompaniju Buking da je zabrinuta zvog najavljenog preuzimanja, ali da američka firma nije uspjela da je razuvjeri", navodi se u saopštenju EK, prenosi Tanjug.

Nakon sprovedene istrage, EK je zaključila da bi preuzimanje dovelo do većih troškova za hotele, a možda bi se negativno odrazilo i na izdatke potrošača.

"Zabrane su rijetke, ovo je prvo spajanje kompanija koje je blokirano ove godine", naveo je evropski komesar za pravosuđe, Didijer Rajnder.

Prema podacima Evropske komisije, onlajn turističke agencije godišnje obrađuju transakcije vrijedne više od 100 milijardi eura.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.